Over Ons

img_0560

Hoi! Leuk dat je op onze blog terecht bent gekomen. Wij zijn Annemiek en Pim, twee meiden die samen in een frozen yoghurt winkel werkten, en daar al bij de eerste ontmoeting ontdekten dat we veel dezelfde passies hadden (eindelijk iemand die ook Annemerel en Francien kende!). Een paar maanden later liepen we als team een marathon. En een half jaar later was hier onze blog! Wij houden allebei van lekker en gezond eten, reizen, sporten maar vooral: hardlopen. Bovenaan onze bucketlist staat de New York Marathon, maar er zijn nog zo veel meer plaatsen die wij rennend willen ontdekken. Hier zul je alles vinden over wat ons bezighoudt en wat we leuk vinden. Veel leesplezier!

Pim

Hi! Ik ben Pim Duteweert, 19 jaar oud en bijna klaar met met mijn eerste jaar van mijn studie communicatiewetenschap aan de UvA. Wat ik doe als ik niet met school bezig ben? Hoogstwaarschijnlijk sporten. Eerst was dat eigenlijk van alles en nog wat, hardlopen tot kunstschaatsen, tegenwoordig voornamelijk roeien. Waar die passie is ontstaan weet ik niet precies. Ik was als kind altijd al sportief, maar was wat dat betreft een echt meisje-meisje: paardrijden, ballet en kunstschaatsen, dat deed ik. Hardlopen was een van de meest gehate dingen die ik me kon bedenken. Ik kreeg pijn aan mijn knieën en had last van ‘steek’ (ondanks dat mijn ouders me uitlachten was ik er heilig van overtuigd dat dat de juiste benaming was voor de steken in mijn zij) en kon al dagen van tevoren tegen de coopertest opzien. Ik herinner me zelfs die keer dat ik meedeed aan de kinderdorpsloop en halverwege achteruit ben gaan lopen met wat andere afhakers, tot grote teleurstelling van mijn vader.


Ik geloof dat ik dat ondertussen helemaal goed heb gemaakt, nu hij een van mijn trouwe supporters is bij mijn hardloop- en roeiwedstrijden. Want een paar jaar geleden is het behoorlijk  omgeslagen. Niet van de een op de andere dag, maar langzaamaan raakte ik steeds geïnteresseerder in gezond eten en de mensen die dat wel konden, dat hardlopen.

Nou kom ik uit een grote hardloopfamilie, ooms en tantes hebben al behoorlijk wat marathons op hun naam staan, maar vooral mijn grote nicht inspireerde mij. Ik zag haar over de finish komen bij haar eerste marathon, gelijk de plek waar ik zwoor mezelf zoiets nooit aan te doen, en vond dat ik het zelf ook eens moest proberen. En niet veel later verbaasde ik mezelf en mijn ouders met 3 hele kilometers. Zonder pauze. Zonder pijn. Zonder ‘steek’.

Vanaf daar is het balletje gaan rollen, en eigenlijk nooit meer gestopt. Oke, er waren wat periodes waar ik niet zo veel liep of geblesseerd was, maar de liefde voor het hardlopen is eigenlijk alleen maar gegroeid. Wat ik er leuk aan vind snappen veel vrienden niet. In hun ogen is hardlopen nog behoorlijk suf en saai. Na een van mijn eerste wedstrijden zei ik tegen mijn nicht dat het kapot gaan tijdens een wedstrijd juist het mooie is, en dat dat het verslavend maakt. ‘Kijk, daar hebben we een echte.’ zei ze toen. Ik houd ervan mezelf uit te dagen, nieuwe doelen te stellen, daar naartoe te werken en ook mentaal het gevecht aan te gaan. Meer dan ooit zie ik dat terugkomen in het wedstrijdroeien waar ik afgelopen jaar mee begonnen ben. Eenzame, mentale gevechten op een ergometer, maar ook keihard racen in de acht in een boord aan boord-race op de Bosbaan. Het vraagt veel van je, maar als ik zie dat ons puntje als eerste over de finishlijn komt besef ik glunderend weer waar ik het allemaal voor doe.

 

Annemiek

Hoi! Mijn naam is Annemiek Elizen. Ik ben 21 jaar oud en geboren en getogen in een klein dorpje aan de IJssel.

Momenteel studeer ik Communicatie aan de Hogeschool van Arnhem & Nijmegen. Naast studeren ben ik vooral bezig met werken, hardlopen, kickboksen en eten. Zoals hierboven vermeld werkten wij allebei in een frozen yoghurt shop en dat vind ik ontzettend leuk werk. Het is dan natuurlijk helemaal een feestje als Pim en ik samen worden ingepland. Naast mijn werk bij de frozen yoghurt shop kan ik mezelf ook best een pro oppasser noemen. Ik pas bijna wekelijks op bij een van mijn 5 oppasadresjes, ook best een leuke bijbaan. Eten is ook wel een dingetje in mijn dagelijkse leven, ik denk trouwens bij iedereen wel maar bij mij net een beetje extra. Ik houd niet alleen heel veel van lekker eten, maar ook van het klaarmaken ervan! Zet mij maar een hele dag in de keuken met allerlei recepten en ik vermaak me prima. Dan heb ik het zowel over die ultra vette Oreo cheesecake brownies of over gezonde kwarkbollen, ik vind beide lekker!

IMG_0671

Omdat ik zoveel eet moet ik natuurlijk ook wel sporten om het een beetje te compenseren, gelukkig houd ik ook van hardlopen (en kickboksen). Het liefst loop ik iedere week mijn vertrouwde rondje van 8,5 km, die ronde kan ik zowat dromen. Hardlopen is mijn favoriete sport, ook al stond het 5 jaar geleden ook bij mij gelijk aan steken in je zij. Gelukkig zijn die steken er niet meer en geniet ik juist van een rondje hardlopen. Het trainen voor wedstrijd is het allerleukst. Toen ik in mei 2016 aan het trainen was voor mijn eerste halve marathon en mijn laatste duurloop van 18 km top ging voelde ik mij super gelukkig. Helaas ging de race op de dag zelf niet super maar dat hoort ook bij hardlopen. Ups en downs horen erbij maar dat maakt je zoveel sterker, ook mentaal. Ik hoop daarom dat ik nog heel veel mag hardlopen en mijn ervaringen met jullie mag delen!

IMG_0129IMG_0952IMG_2054

Liefs,

Annemiek en Pim

Juni, 2017.