3 (gezonde) ontbijtrecepten met Quaker producten

Een tijdje terug ontvingen wij weer een pakket van Quaker vol met ontbijtproducten. Hiermee hebben we natuurlijk heerlijke ontbijtjes gemaakt en vandaag delen we de drie van deze ontbijtjes met jou!

Je hoort altijd dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Daar ben ik het helemaal mee eens, ik kan echt niet zonder mijn ontbijt. Stiekem denk ik ’s avonds voordat ik ga slapen al aan mijn ontbijt #guilty. Je kan deze recepten trouwens ook gebruiken tijdens de lunch of als je gewoon zin hebt in iets lekkers!

We trappen af met een heerlijke tropische smoothiebowl.
De laatste tijd eet ik liever mijn smoothie dan dat ik hem drink. Door een smoothie met een lepel te eten ben je veel bewuster bezig met je eten. Hierdoor vult de smoothie ook meer omdat je langer bezig bent dan de smoothie gewoon opdrinken. Het toevoegen van de crunchy muesli van Quaker maakt de smoothie nog lekkerder en vullender.

Ingrediënten voor 1 persoon:

 • 100 gram mangoblokjes
 • Halve banaan
 • Grote hand spinazie
 • 150 ml yoghurt of kwark
 • Klein scheutje scheutje water
 • 25 gram Quaker havermout crunchy muesli pecan- & paranoten
 • 10 gram kokosvlokken

Doe de mangoblokjes, de banaan, de spinazie, de yoghurt en het water in de blender. Meng alles totdat het een lekkere dikke smoothie is geworden. Doe de smoothie in een kom en versier je smoothiebowl met de crunchy muesli. Top de smoothiebowl af met wat kokosvlokken voor een tropische smaak. Enjoy!

Processed with VSCO with f2 preset

Een ander toch wel favoriet ontbijt is voor mij een bakje kwark. Nu is het wel heel saai om alleen wat kwark te eten dus heb ik wat combinaties geprobeerd en het resultaat mag er wezen: Franse magere kwark met banaan, Quaker Cruesli Chocolate en pindakaas. Een killer van een combinatie want zeg nou zelf, wie houdt er niet van pindakaas en banaan? Voeg daar nog eens chocolade aan toe en het is helemaal een feestje. Ik moet toegeven dat dit niet het gezondste ontbijtje is door het aantal calorieën en suikers wat het bevat maar lekker is ‘ie zeker.

Ingrediënten voor 1 persoon:

 • 250 gram magere Franse kwark
 • Halve banaan
 • 30 gram Quaker cruseli chocolate
 • 1 eetlepel 100% pindakaas met stukjes noot (Ik gebruik die van AH maar je kan elk soort pindakaas gebruiken die jij lekker vindt)

Doe de kwark in een bakje en en versier met de banaan, de cruesli en top af met wat pindakaas. Hoe moeilijk kan het zijn?!

Processed with VSCO with f2 preset

Last but not least een gezonde variant van de pannenkoek, namelijk havermout pannenkoeken met rood fruit en Griekse yoghurt. Door de pannenkoeken met havermout te maken bevat het veel meer voedingsstoffen dan een pannenkoek gemaakt van meel, wat de pannenkoek een stuk voedzamer maakt. De smaak is ook nog eens heel goed dus ik zou snel de keuken in duiken als ik jou was!

Ingrediënten voor 1 persoon (3 pannenkoekjes):

 • 1 banaan
 • 30 gram Quaker havermout
 • 2 eieren
 • Kaneel
 • Rood fruit (Diepvries of vers, wat jij wil)
 • 2 eetlepels Griekse yoghurt
 • Kokosolie

Prak de banaan fijn in een kom, voeg hierna de havermout, kaneel en eieren toe en kluts goed door elkaar. Zet een pan op het vuur en voeg wat kokosolie toe, als de pan echt goed heet is voeg je het beslag toe. Bak de pannenkoekjes ongeveer 2/3 minuten aan beide kanten goudbruin op halfhoog vuur. Zet ondertussen een steelpannetje op het vuur en voeg hier wat rood fruit aan toe, wacht tot het fruit zacht is geworden en zet dan het vuur uit. Serveer de pannenkoeken met twee eetlepels Griekse yoghurt en versier met het warme rode fruit. En wie durft er nu nog te zeggen dat gezond eten saai is?

Processed with VSCO with f2 preset

Ik hoop dat jullie wat inspiratie hebben opgedaan uit mijn recepten. Ga je een recept maken of heb je nog vragen laat het me dan zeker weten!

Liefs,
Annemiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s