Oktober Favorites

Toen ik vanochtend de datum van vandaag uittypte schrok ik. 11. Daar staat een 11. Wat gaat het ongelooflijk hard. Nog maar twee maanden tot 2018. Waar is de zomervakantie gebleven? Het voelt nog als de dag van gisteren dat we in het vliegtuig zaten naar Parijs, en zelfs dat is alweer meer dan een maand geleden. Maar goed, ook het voorbij gevlogen oktober had zijn favorieten. Benieuwd?

Favo hotspot– Bakers Dough Rotterdam

Op 16 oktober stapte ik (Annemiek) samen met twee vriendinnetjes op de trein naar Rotterdam. Een dagje shoppen en eten niet te vergeten. In de trein scrolde ik door mijn instagram-feed en zag toen Bakers Dough voorbij komen, hier wilde ik al heel lang heen dus dat ging zeker gebeuren. Eenmaal in Rotterdam gingen we eerst lunchen bij Guliano, een leuk Italiaans lunchtentje, en daarna shoppen. Aan het eind van de middag bezochten we Bakers Dough. Ik nam een klein bakje met normale cookie dough en frambozenijs, als topping had ik brownies, karamel popcorn en warme karamel saus. Niet. Normaal. Lekker. Je moet hier zeker heen gaan als zin hebt in heel veel zoetigheid. Maar dan ook echt heel veel. Bakers Dough zit dicht bij de markthal, waar je ook zeker langs moet gaan als je in Rotterdam bent.

img_0110

Favo recept – ‘healthy’ carrot cake

Begin oktober maakte ik sinds lange tijd weer eens carrot cake. Dit keer probeerde ik er een gezonde variant van te maken. Ik gebruikte appelmoes en bananen als suiker en havermout als meel. De frosting maakte ik van light roomkaas en kaneel. Natuurlijk blijft de carrot cake dan nog steeds een calorie bom maar dat mag af en toe best. Zeker een recept wat ik vaker ga maken. Het recept van deze heerlijke carrot cake komt binnenkort online!

Favo boek – Ik heb geen zin

Annemerels nieuwste boek was er een waar wij, maar met ons ongeveer heel hardlopend en instagrammend Nederland, al een poosje naar uitkeken. Haar vorige boek vond ik enorm inspirerend en motiverend om te lezen, je kreeg echt direct zin om je hardloopschoenen aan te trekken. In dit tweede boek zou juist dát nog meer centraal komen te staan. Ik heb geen zin staat namelijk vol met inspirerende verhalen van een aantal (bekende) hardlopers  en Annemerel zelf waarom je tóch nu de deur uit moet gaan voor dat 10 kilometer rondje. Vrijwel elk smoesje dat je tegen zou kunnen houden wordt erin ontkracht. Niet dat je na het lezen van dit boek überhaupt nog smoesjes hebt, want je krijgt écht zin om gelijk te gaan rennen of om je in te schrijven voor een nieuwe wedstrijd. Het boek leest heel erg makkelijk en snel weg, maar als je even een keer motivatie nodig hebt kun je het ook zo weer uit de kast pakken om een hoofdstuk te lezen. Ik denk een grote aanrader, voor zowel beginnende als ervaren lopers!

Ik heb geen zin is hier te koop.

Processed with VSCO with f2 preset

Favo workout– Roeien

Zoals ik al kort noemde in mijn raceverslag van de halve marathon van Amsterdam houd ik me tegenwoordig met meer bezig dan alleen hardlopen. Toen ik in september naar Amsterdam verhuisde ben ik bij de studentenroeivereniging Skøll gegaan. Daar heb ik de afgelopen 8 weken leren roeien en ontzettend veel plezier gehad. Ik ging van dames 5 naar dames 1, we roeiden onze eerste wedstrijd op de bosbaan en ik wist: dit wil ik doen. Het liefst zo hoog en zo hard mogelijk. Sowieso wil ik nooit iets half doen, en dus meldde ik me aan voor de selecties voor de eerstejaars dames. Daar trapte ik op de ergometer 10 seconden van mijn vorige tijd af op de 750 meter, thanks to die halve marathons van afgelopen maanden denk ik haha, en haalde ik de selectie. De komende 4 weken gaan we met drie achtenboten vol meiden heel hard trainen om fit te worden. Zes keer per week maarliefst, dus je snapt misschien dat het hardlopen een beetje naar de achtergrond verdwijnt. Mijn startnummer voor de Zevenheuvelen zal ik waarschijnlijk door moeten geven aan iemand anders, sorry Annie, maar ik heb ongelooflijk veel zin om hard aan de slag te gaan. Alles eruit halen wat erin zit, want nu wil ik natuurlijk ook eindigen bij die laatste acht 😉 Zei ik al dat ik nooit iets half wil doen?

I’ll keep you updated!

Liefde voor de meiden van Dames 1

En nu is het alweer november, voor mij (Pim) zeker een van de favoriete maanden van het jaar. Op naar gezelligheid, pepernoten, chocomel, schaatsen én het nieuwe album van Taylor Swift 😉 . See you next month!

Liefs,

Annemiek en Pim 

 

BewarenBewaren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s