De 7 leukste hardloopwedstrijden deze herfst/winter

Het hardloopseizoen is alweer een tijdje bezig! De meeste (én leukste) wedstrijden zijn namelijk in de herfst en winter. Zo zijn de Dam tot Damloop, de 4mijl van Groningen en de Eindhoven marathon al geweest, maar ben je nog op zoek naar een andere leuke wedstrijd dit najaar? Lees dan vooral even verder.

Amsterdam marathon
Dit is misschien een beetje aan de late kant maar morgen is de marathon van Amsterdam. Pim loopt zoals jullie misschien wel weten de halve marathon maar er is ook een 8 kilometer wedstrijd (en de hele marathon of course). Dit is natuurlijk een beetje last minute maar hij mocht gewoon niet in het lijstje ontbreken. Een wedstrijd dwars door onze hoofdstad, dat is best bijzonder! Wil je nog meedoen, dan zou je even op Facebook kunnen kijken, hier worden veel startnummers aangeboden. En anders kun je 14 oktober 2018 alvast in je agenda zetten natuurlijk!

Diepe Hel
De Diepe Hel staat ook wel bekend als de Holterbergloop en is op zondag 29 oktober. Er zijn 3 afstanden die gelopen kunnen worden: 5, 10 km of een halve marathon. De wedstrijd gaat over de Sallandse Heuvelrug en iedere afstand vertrekt vanuit een andere plaats, maar iedereen finisht in Holten. Een pittig parcours, hij heet niet voor niets de diepe hel, maar wel door een prachtig stuk natuurgebied van Nederland.

Zevenheuvelenloop
Op 18 en 19 november is de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Op 18 november is de Zevenheuvelennacht, dit is een 7 kilometer wedstrijd op de avond voor de échte wedstrijd. Zelf hebben we hem nog nooit gelopen, maar het schijnt een gave ervaring te zijn zo in het donker. Op zondag 19 november vindt dan de Zevenheuvelenloop plaats, een 15 kilometer parcours vol heuvels door Nijmegen richting Goesbeek en weer terug. Een pittige wedstrijd als ik iedereen mag geloven maar wij staan in ieder geval aan de start! Één tip ter mentale voorbereiding, anders dan de naam doet vermoeden telt dit parcours een stuk meer dan 7 heuvels… Ik, Pim, ging dan ook van het ergste uit toen ik twee jaar geleden aan de start stond in de herfstwind, maar ik moet zeggen dat het me allemaal behoorlijk meeviel. En als je al die heuvels overleefd hebt mag je de laatste kilometer lekker bergafwaarts rennen naar de finish. Een eindsprintje was nog nooit zo makkelijk 😉


Bruggenloop Rotterdam
Op 10 december is de Bruggenloop, dwars door Rotterdam. Het is een parcours van 15 kilometer die over 6 bruggen in Rotterdam gaat waaronder de Willemsbrug en de Van Brienenoordbrug. Omdat het een loop is die wat later dit jaar is waan je je als deelnemer in een donkere, Kerstachtige omgeving. Heel gezellig maar ook best pittig door alle hoogtemeters. Dan heb je die chocomelk met slagroom daarna extra verdiend 😉

Eindhoven urban trail
Naast de Bruggenloop op zondag 10 december vindt die dag ook de Eindhoven Urban trail plaats. Dit jaar is pas de tweede editie. Bij deze trail lopen de deelnemers over en zelfs dóór culturele en historische gebouwen van de stad. Wij hebben zelf nog nooit een trail gelopen maar wie weet wordt dit de eerste. Wie zien we dan misschien?

Brink tot Brink
Voor de meeste mensen zal deze wat onbekender zijn, maar als echte Deventernaren (of nou ja, close) kunnen we deze natuurlijk niet overslaan in dit rijtje. De 11e Brink tot Brink loop vindt dit jaar plaats op 31 december. Het is een 10 kilometer wedstrijd waar je start op de Brink in Deventer en finisht is op de Brink in Bathmen. Dus heb je nog niets te doen op Oudjaarsdag en wil je alvast oliebollen verbranden? Dan moet je hier zijn! Waarschijnlijk zijn wij er ook 😀

Processed with VSCO with 4 preset

Midwintermarathon Apeldoorn
Fast forward naar 2018 waar op 4 en 5 februari de Midwintermarathon plaats vindt. Het  oudste hardloopevenement van Nederland waar verschillende afstanden te lopen zijn. Zo is er op 4 februari de Kroondomein het Loo Marathon, een pittige marathon trail. Op 5 februari kun je meedoen met de 8 van Apeldoorn, de Mini-Marathon (10 Mijl) of de Asselronde van 25 kilometer. Alle wedstrijden lopen door de bosrijke omgeving van Apeldoorn en Hoog Soeren, heel erg mooi gebied! Ik (Annemiek) ga sowieso weer meedoen met de Asselronde, tijd voor een nieuw pr! De inschrijving opent dit weekend, vol = vol dus wees op tijd!

Heb jij nog een andere leuke hardloopwedstrijd op de planning staan? Laat het me weten, ik ben benieuwd!

Liefs,
Annemiek en Pim 

Een gedachte over “De 7 leukste hardloopwedstrijden deze herfst/winter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s