Disney raceverslag: Annemiek

Inmiddels is het alweer 6 dagen geleden dat wij aan de start stonden van de Disney halve marathon, wat een avontuur. De spierpijn is inmiddels al helemaal verdwenen en we hebben ons al ingeschreven voor een nieuwe wedstrijd. Ben je benieuwd hoe mijn Disney halve marathon ging?

Eerlijk gezegd weet ik niet zo goed waar ik moet beginnen. Laat ik voorop stellen dat de halve marathon door Disney een groot avontuur was wat ik niet snel ga vergeten. Op zondagochtend ging onze wekker om 5 uur en heb ik verrassend goed geslapen in het hotelbed, fijn! Na 5 minuten sleep ik mezelf toch echt uit bed, het is tijd voor onze pannenkoeken party. Beetje jammer dat ze koud en droog zijn maar we moeten toch echt die koolhydraten binnen krijgen. Met moeite prop ik er 4 naar binnen. Daarna maken we onszelf klaar en speld ik mijn startbewijs op, dat geeft toch altijd het gevoel dat het echt gaat beginnen. Ik denk dat ik er klaar voor ben en heb er zin in. We pakken de metro richting Disney waar we heel veel mensen in gekke pakjes zien. Van sneeuwwitje tot superman, ik heb alles voorbij zien komen. Heel erg leuk allemaal maar ik zou niet weten hoe ik in zo’n pakje zou moeten hardlopen, wij houden het gewoon bij ons Disney shirt.

We zijn nog geen 10 minuten in Disney en moeten alweer naar het toilet, story of our lives. Op zoek naar een toilet komen we weer zoveel verklede mensen tegen, wat toch wel een goede sfeer geeft. De gezonde kriebels zijn nu echt wel aanwezig. Inmiddels hebben we een wc gevonden en gaan we richting de plek waar je je tas kan afgeven. We wachten hier zo lang mogelijk mee omdat het toch best fris is zo om 6:30 uur. Uiteindelijk leveren we onze tassen en truien in en besluiten nog een keer naar de wc te gaan. Ja echt alweer. Gelukkig is Pim net als ik iemand die ook 6 keer per uur naar het toilet moet anders zou ze denk ik gek worden van al die toiletbezoekjes. Het probleem is alleen dat er een mega rij staat en met mega bedoel ik ook echt mega. Alsof er gratis hardloopschoenen worden uitgedeeld ofzo. Niet grappig, en dus besluiten we naar het mannentoilet te gaan waar de rij is minder lang is. Hier komen we 5 minuten voor starttijd in ons mega drukke startvak aan, waar we daarna nog een half uur wachten voordat we pas écht over de start mogen. Ondertussen zijn we nog een keer over de hekken gesprongen en naar een dixi gesprint voor een toiletbezoekje, maar goed, dat was te verwachten.

Als we dan eindelijk het park inlopen begint het feestje echt. Wat is het magisch mooi om hier te lopen. Alle medewerkers van Disney staan ons langs de zijlijn aan te moedigen en geven highfives. Dat geeft heel veel kracht om sneller te gaan lopen maar dat gaat helaas niet. Alle deelnemers met verschillende snelheden lopen kris kras door elkaar heen en niemand heeft hier volgens mij ooit gehoord van rechts lopen. Het kost best veel moeite om iedereen in te halen maar we doen ons best. Ondertussen zien her en der rijen met mensen staan, omdat je met Disney figuren op de foto kan gaan. Heel erg leuk maar daar ga ik niet voor stoppen tijdens een hardloopwedstrijd. Ik zou niet weten hoe dan ooit weer in het ritme moet komen. Het liefst stop ik namelijk nooit tijdens het lopen, zelfs niet om wat te drinken.

Na 4 kilometer zien we dan het magische Disney kasteel en hier besluiten we wel even te stoppen voor een foto. Dit moet worden vastgelegd. Pim geeft haar telefoon aan een medewerker van Disney en de meest ugly foto ooit wordt gemaakt. Wat doen we in vredesnaam met onze benen? Ik heb geen idee. Maar de herinnering is leuk en we vervolgen onze weg. Conditioneel gezien gaat het best wel lekker en ik loop lekker achter Pim en kan haar tempo goed bijhouden. Meestal is Pim iets sneller en kost het me veel moeite om haar bij te houden maar nu gaat het helemaal prima. ‘Dit kan ik nog wel 15 kilometer volhouden’ denk ik op dat moment. Ik blijf me verbazen over alle medewerkers die ons aanmoedigen, de Disney muziek en het park. Wat is het hier mooi en wat is het cool om in Disney een halve marathon te lopen. Helaas wordt het na 8 kilometer een ‘gewone’ halve marathon en lopen we in de omgeving naast Disneyland.

Alles gaat prima maar dan zien we dat de weg voor ons een beetje omhoog loopt. Shit, vals plat. Daar hadden we niet op gerekend en we gingen net zo lekker. Ik probeer mijn tempo hetzelfde te houden en blijf achter Pim lopen. Gelukkig zien we na 2 kilometer een woonwijk en hier lopen we doorheen. Hier is het redelijk vlak (YES) en we maken een rondje om een meertje. Aan het einde van het meer komen we weer in de woonwijk aan en ik weet dat ik zo weer een ‘heuvel’ op moeten. Ik probeer mijn tempo te behouden maar van het een op het andere moment word ik kotsmisselijk. Ik zie dat Pim best lekker gaat en mensen aan het inhalen is, helaas lukt dit mij niet en blijf ik hetzelfde tempo lopen. Dan wordt de misselijkheid me teveel, ik besluit te gaan lopen. Ik probeer mijn hartslag omlaag te krijgen en rustig te ademen. Helaas helpt het wandelen en rustig ademhalen niet om de misselijkheid te verhelpen. Shit, hier zat ik echt niet op te wachten. Ik wissel hardlopen (wat je bijna geen hardlopen meer kan noemen) af met wandelen en zie Pim al niet meer.

Inmiddels lopen we weer op de normale weg en lopen er mensen aan de andere kant van de weg. Zij hebben net het stuk gehad waar ik nu loop, dus er komt zo een omkeerpunt aan. Ik kijk om me heen of ik Pim zie en na een tijdje zie ik haar aan komen rennen. Ik roep iets van: ‘Ik ben kotsmisselijk, ik moet echt kosten zo”. Pim wijst me naar de bocht en zegt dat ik daar moet gaan kotsen. Ze loopt door en ik wandel verder. Na een tijdje kan ik het inderdaad niet meer binnenhouden en sta ik langs de kant van de weg over te geven. Ik hoopte dat ik me hierna beter zou voelen maar niets is minder waar, ik ben nog steeds super misselijk. Inmiddels zijn we op het 17 kilometer punt en vraag ik mezelf af hoe ik dit ga volhouden. Het liefst zou ik nu stoppen maar dat kan gewoon niet. Ik ga niet opgeven door een beetje misselijkheid en probeer door te lopen.

Dit lukt aardig maar na een tijdje moet ik toch weer wandelen. Hoe kom ik in vredesnaam aan deze misselijkheid en waarom gaat het niet weg. Dit heb ik nog nooit gehad. Ik baal als en stekker en wil gewoon kunnen rennen door freaking Disneyland. Waar we dan inmiddels weer zijn, de laatste 3 kilometer loop je namelijk weer door het park. Nog steeds kotsmisselijk dat dan weer wel. Ook hier beland ik in de bosjes en moet ik overgeven. Top, ik hoop nu dat ik alles kwijt ben en gewoon kan door lopen. Het liefst zou ik nu ook mijn moeder bellen en een potje janken maar dat zal vast niet veel helpen. En dus ik ga voor de 100ste keer proberen te rennen en zet mijn muziek een stukje harder, hopelijk helpt dit. Het rennen gaat langzaam maar dat boeit nu niet, ik wil rennend die finish over. Ondertussen denk ik aan Pim, zou ze al gefinisht zijn? Volgens mij ging het best wel goed dus ik denk van wel! Mijn huidige tempo kan ik aan blijven houden en de finish is ook voor mij steeds meer in zicht. Ik kan niet wachten tot ik er ben en probeer er iets van een eindsprintje uit te gooien. Volgens mij lukt dit niet helemaal maar I don’t care, ik ben over de FINISH! I fucking did it, geen idee hoe maar ik heb het gedaan. Mijn tijd (2:19) is ook echt vreselijk langzaam maar dat maakt me allemaal niet meer uit. Pim staat me al op te wachten en nadat ik mijn medaille in ontvangst heb genomen vallen we elkaar in de armen. Wat een run was dit, ik hoor dat Pim het zwaar heeft gehad maar ze heeft het alsnog super goed gedaan. Ik ben best een beetje trots op ons. Maar ik wil wel heeeel graag een revanche, dus Disney zie ik je volgend jaar? Dan zal ik beter trainen en ben ik hopelijk niet misselijk!

Ik ben heel erg benieuwd of jullie ook in Disney hebben gelopen? Zo ja, welke afstand en hoe ging het? Laat het me weten!

Liefs,
Annemiek

Een gedachte over “Disney raceverslag: Annemiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s