#Road to Disney part 2

Inmiddels is het alweer twee weken geleden dat we onze eerste road to Disney schreven. Vandaag is het nog maar 18 dagen tot de halve marathon, omg! Ik weet niet wat het is maar de tijd lijkt te vliegen. Gelukkig gaan mijn trainingen vooralsnog redelijk goed. Zo zagen mijn trainingen eruit afgelopen twee weken: 
Zoals ik in de vorige road to Disney al vertelde zou ik op zondag 27 augustus een wedstrijd (12 km) voor het goede doel lopen. De wedstrijd ging zoals verwacht zwaar, het was immers 27 graden met volle zon. Toch was het wel een goede training van 12 kilometer met een gemiddelde pace van 6’04. De dag erna pakte ik voor het eerst de mountainbike uit de schuur en fietste ik een rondje van 10 kilometer. Dat was een succes en een lekkere cross-training die ik zeker vaker ga doen!

Op dinsdag 29 augustus liep ik een herstelloopje van 4 kilometer met een gemiddelde pace van 6’09. Het ging heel lekker ondanks de stortbui die ik over mij heen kreeg. Niet verkeerd gelopen maar ik merkte wel dat mijn snelheid is verdwenen. Eerder liep ik makkelijk een rondje van 10 kilometer met een pace van 5’40 en dat lijkt nu wel een onmogelijke opgave. Toch maak ik me daar nu niet druk om, als ik die halve marathon maar volbreng binnen de tijdslimiet.

Vrijdagochtend stond er weer rondje op het programma en dit keer een soort van intervaltraining. Ik wilde iedere kilometer iets versnellen en dat is aardig gelukt. In totaal liep ik 7 kilometer. Mijn eerste kilometer liep ik met een pace van 6’14 en mijn laatste kilometer liep ik in 5’26. Dat ging best lekker en eindelijk een beetje snelheid in een training. Zaterdag had ik zoals altijd mijn kickboks training, zwaar maar ook fijn (aan het einde, haha). Dat was ook goed te voelen aan de spierpijn van zondag. Dus stelde ik mijn geplande duurloop op zondag even uit naar maandag.

Maandagochtend deed ik mijn lange duurloop van 14 kilometer. Dit ging ook beter dan verwacht, gelukkig! Oké, ik was niet heel snel maar ik liep wel lekker en had het gevoel dat ik nog wel wat kilometers langer kon lopen. Gelukkig maar want de halve marathon is nóg 7 kilometer langer dan dit. Uiteindelijk liep ik de 14 kilometer in 1 uur en 29 minuten.

Omdat de tijd dringt ga ik nog één keer een lange duurloop doen van 16 of 17 kilometer en daarna nog een iets kortere duurloop van 12 kilometer. Het liefst zou ik ook nog een keer 18 of 19 kilometer lopen maar daar is gewoon geen tijd voor. Als mijn laatste lange duurloop maar goed gaat dan heb ik er wel vertrouwen in. Tijdens de halve marathon loop ik die 4 kilometer er gewoon bij (hoop ik). Met mijn plan om iedere dag te planken gaat het trouwens iets minder… Ik weet niet wat het is maar ik vergeet het gewoon. Oké, stiekem heb ik er gewoon geen zin in maar het moet wel. Vanaf NU ga ik weer iedere dag 2 minuten planken. Hopen dat het nog zin heeft 2,5 week voor de halve marathon. Hoe het met Pim’s road to Disney gaat lezen jullie volgende week!

Doen jullie ook mee met de halve marathon in Disney of ben je aan het trainen voor een andere wedstrijd? Laat je me weten hoe het gaat, ik ben altijd benieuwd naar andere trainingsverhalen!

Liefs,
Annemiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s