Bali hotspots (Canggu, Uluwatu & Ubud)

Inmiddels ben ik al weer bijna drie weken terug uit Bali. Maar man ó man wat mis ik dat eilandje toch. Ik had niet verwacht dat ik Bali zo leuk zou vinden en dat ik het zo snel zou missen. Ik denk dat ik maar weer ga sparen voor een ticket voor volgende zomer want ik wil terug (en snel graag!). Om jullie nog wat meer over Bali te vertellen heb ik de leukste hotspots op een rijtje gezet. Lees je mee?

Canggu
Canggu is echt hotspot-heaven. Ben je op zoek naar (healthy) hotspots, gezellige barretjes en leuke winkeltjes dan moet je hier zijn. Ik deel graag mijn favorieten met je!

Cafe Organic 
Bij Café Organic vind je de lekkerste ontbijtjes. Ze verkopen hier acai bowls, smoothie bowls, yoghurtjes, sapjes, smoothies en nog veel meer! Ik at hier de lekkerste acai bowl ever, die er ook nog eens heel mooi uit zag. De prijzen van Cafe Organic zijn ook heel goed te doen voor Westerse begrippen, denk aan 4 euro voor een acai bowl en 2 euro voor een cappuccino. Cafe Organic vind je in Canggu én in Seminyak.

 

Avocado cafe/ Motion cafe
Per toeval liepen wij langs het Motion cafe (hiervoor Avocado cafe), we moesten nog lunchen en zo geschiedde. We aten hier een heel lekker broodje met avocado, feta, gepocheerd ei en tomaatjes (Avocado Eggs 2 FYI). Je kunt hier ook terecht voor ontbijtjes en taartjes. Ook serveren ze Paelo en vegan opties, altijd handig!

Crate
Crate is echt een heel tof hipster tentje. Dat is ook te zien aan alle surf dudes & chicks die hier binnen zijn. Maar ook voor de gewone mens (zoals wij) is het hier prima vertoeven. Je vind er heerlijke brekky’s, sapjes en koffie’s. Onze favoriet was de Peas Please, een zuurdesem broodje met avocado, feta, spinazie, doperwtjes en een gepocheerd eitje. Super lekker, een echte aanrader dus!

IMG_5782

My Warung
Als je in Bali bent moet je natuurlijk ook bij een Warung gaan eten. Een Warung is een typisch Balinees tentje met lokale gerechten. My Warung is een hippe warung met heerlijk eten. We aten hier de lekkerste nasi goreng ever en de saté was ook erg lekker. Het personeel bij My Warung (of eigenlijk heel Bali) was ook heel aardig! Daar kan Nederland nog wat van leren!

Old Man’s & Deus
Heb je zin in een drankje en wat gezellige muziek ga dan naar Old Man’s of Deus. Bij beide tenten is het s’avonds erg gezellig en serveren ze heerlijke cocktails of natuurlijk een Bintang (het Balinese biertje). Bij Deus kun je ook heel erg lekker eten. De pizza’s daar zijn zeker een aanrader!

 

Uluwatu
In Uluwatu vonden wij het wat moeilijker om de leuke hotspots te vinden, het is hier best groot en je moet alles met de scooter doen. Toch lag één van de leukste hotspots naast ons guesthouse.

Bukit Cafe
Bukit cafe is wat ons betreft het leukste plekje om te eten in Uluwatu. Je kan hier terecht voor ontbijt tot diner en het is niet heel duur voor Westerse begrippen. We aten hier de lekkerste pancakes en dronken een heerlijke cappuccino. Ook zijn er tijdens het diner genoeg opties voor vegetariërs en vegans. Zo at ik er heerlijke vegetarische fajitas op een avond.

Single Fin
Wanneer je zin hebt in een dansje en een drankje moet je naar Single Fin gaan. Single Fin is een beachclub op een klif en je hebt hier uitzicht over de zee. Iedere zondagavond is er een heel gezellig feestje met live muziek maar er draaien ook DJ’s. Zeker heen gaan dus!

Warung Kelly (Binging Beach)
Naar deze hotspot moet je zeker niet gaan als je haast hebt, je moet hier namelijk nogal lang wachten. Maar je hebt een top uitzicht en als het goed is ben je op vakantie dus dat maakt vast niet uit. Je vindt hier healthy juices, smoothies en lekkere lunches. Een must go als je naar Binging Beach gaat en zin hebt in wat lekkers!

IMG_6232

Ubud
Ubud is een wat groter dorp dan Uluwatu en Canggu. Ik vond hier de hotspots wat minder dan in Canggu maar dat kan ook aan mij liggen. Toch hebben we wel een aantal pareltjes gevonden waar je heerlijk kunt eten.

Watercress
Op de laatste dag dat we op Bali waren ontdekte we Watercress. Bij Watercress kun je heerlijk ontbijten met bijvoorbeeld een acai bowl. De bowl had heerlijke toppings zoals homemade granola, kokos flakes en goji berries. De acai bowl is wel een favoriet van de vakantie moet ik zeggen. Op Bali kunnen ze super lekkere bowls maken en helemaal niet duur. Oké terug naar Watercress, je kan hier heerlijk ontbijten, lunchen en dineren. Dit vond ik wel een van de duurdere tentjes op Bali maar alsnog redelijk normaal voor Westerse begrippen. Je betaalde hier 6 euro voor een acai bowl.

IMG_6606

Fair Warung Bale
Ook in Ubud gingen we op zoek naar de beste warung en hier vonden we Fair Warung Bale. Als je bij Fair Warung eet steun je ook nog eens het goede doel, ze helpen namelijk de lokale bevolking met medische zorg. Een heel mooi initiatief en het eten was ook nog eens heerlijk. Je moet wel iets langer wachten, de keuken is namelijk erg klein maar dat maakt niet uit. Het eten (bijvoorbeeld de kip cashew) maakt alles goed. Zó lekker en helemaal niet duur. Zeker heen gaan wanneer je in Ubud bent.

Toro sushi
Ben je klaar met alle nasi’s en heb je zin in sushi dan moet je zeker naar Toro sushi gaan. De sushi wordt hier recht voor je neus klaar gemaakt en je krijgt het heel erg snel. De sushi is ook nog eens heel erg lekker. Win-win dus!

Dit waren mijn hotspots van Bali. Wat zijn jouw favoriete hotspots op Bali? Ik ben benieuwd!

Liefs,
Annemiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s