#Road to Disney

We hebben het al een paar keer genoemd de afgelopen maanden, maar mocht je nog niks weten: wij gaan in september een halve marathon lopen in Disneyland Parijs! Een absolute droom. Voor Annemiek ook gelijk haar eerste echte halve marathon. Eerder liepen we natuurlijk al samen de over de IJssel landgoed marathon, maar nu is het tijd voor een échte halve marathon. En dan ook nog in freaking Disneyland. Alleen die voorbereidingen… die gaan nog niet zo lekker.

Nu we allebei een fantastische vakantie achter de rug hebben en weer op Nederlandse bodem staan komt het keiharde besef dat we nog maar zo’n vier weken hebben tot Disney. En die hardloopplannen voor op vakantie vielen in de Bali zon met het drukke verkeer en met vermoeide backpackbenen in Schotland toch een beetje tegen. Vier weken dus nog om onszelf in dusdanige staat te krijgen dat we een halve marathon uit onze benen kunnen krijgen. Een toptijd gaat het zeker niet worden, maar uitlopen wordt al een hele prestatie op zich. Oh jongens… waarom kunnen we ons toch nooit aan het trainingsschema houden…

IMG_6735

Pim
Ik had me natuurlijk al ingeschreven voor de halve van Amsterdam toen Disney op ons pad kwam. Drie weken vóór die van Amsterdam. Niet ideaal maar op zich wel te redden. Ik plande mijn trainingsschema voor die van Amsterdam dus zo dat Disney mijn langste duurloop zou worden in de voorbereidingen. Disney zou dus niet gaan om een snelle tijd, maar vooral om het genieten en hopelijk rustig uitlopen van die 21 km.

Maargoed, voordat we daar zijn moest ik natuurlijk eerst weer beginnen met opbouwen want na mijn blessure afgelopen winter heb ik nauwelijks gelopen. Nu ik zo terugdenk vraag ik me af waar de tijd is gebleven en wat ik in godsnaam al die tijd heb gedaan. Ja ik had het behoorlijk druk met het afronden van mijn vwo en de aanloop naar de examens, maar nu vraag ik me af waarom ik niet eerder ben begonnen met opbouwen en rustig weer trainen van mijn benen. Na die lange periode van pijn in mijn schenen en kuiten lijkt het nu wel alsof ik compleet ben gestopt met rennen. Als ik naar mijn rengegevens kijk in de Nike app zie ik wel dat dat toch niet helemaal het geval was, en ik tussendoor wel korte afstanden liep, maar toch voelt het alsof ik maanden op de bank heb gezeten. Toen ik na mijn examens dus weer serieus begon te lopen merkte ik dat aan alle kanten: mijn conditie was gedaald tot in een diep dal, mijn benen waren behoorlijk snel moe en ik voelde dat ik die paar extra kilo’s die ik had opgebouwd nu mee moest zeulen. En zo sukkelde het een tijdje door, en ondanks mijn nieuwe plannen, een compleet trainingsschema en ook wel nieuwe motivatie lukte het me niet om alle trainingen te doen en was de kracht om mezelf de bank af te slepen. Uitstellen was sowieso al een van mijn grootste talenten.

Maar goed, om een einde te maken aan al deze treurnis weet ik zelf natuurlijk dondersgoed dat die halve marathon er niet vanzelf zal komen. En vooral op vakantie voelde ik de tijdsdruk opkomen en vond ik de motivatie die ik lange tijd zo had gezocht terug. Omdat we elke dag behoorlijke afstanden wandelden en ik dit behoorlijk voelde in mijn benen liep ik niet zoveel om overbelasting te voorkomen. Die paar keer dat ik wel ging voelde ik dat behoorlijk aan mijn schenen namelijk, en met een overbelasting zijn we natuurlijk nog verder van huis. Het voordeel van drie weken wandelen is wel dat ik nu merk dat mijn benen al een stuk sterker zijn geworden en langer door kunnen.

Máár ik heb wel een nieuw trainingsschema gemaakt voor thuis. Met fietstrainingen, om mijn schenen te sparen, krachttraining, intervaltrainingen, duurtrainingen, stretchen en het versterken van mijn core. Wel met voldoende rust natuurlijk want dat is net zo belangrijk. Ik heb geprobeerd nog steeds zo veel mogelijk het schema uit het boek van Annemerel te volgen, maar wel met wat grotere sprongen qua duurtraining vanwege de geringe tijd die over is. Met de specifiekere krachttraining hoop ik mijn benen en core sterker te krijgen, en door ook mijn conditie te trainen op de fiets mijn kuiten en schenen minder zwaar te belasten. Ook probeer ik dagelijks mijn doorbloeding van mijn kuiten te stimuleren met de foam roller, aangezien mijn vorige blessures ontstonden doordat de afvalstoffen daar bleven zitten en voor irritatie zorgden. Ik weet dat de tijd kort is, en het nog steeds een fysiek niet al te beste voorbereiding is, maar ik hoop toch een hoopvolle update te kunnen schrijven over een paar weken haha.

img_0911

Annemiek
Toen Pim en ik ons inschreven voor de halve marathon in Disney in juni leek het nog zo ver weg. Dat trainen zou wel komen nadat ik mijn tentamens achter de rug zou hebben. Ik had dan immers genoeg tijd. En nu zitten we opeens 4 weken voor de start, oeps. Waar is de tijd in vredesnaam gebleven? Nu ben ik niet altijd de beste in planning en voorbereiding maar dit is wel heel erg. Natuurlijk hielp Bali ook niet heel erg mee in de voorbereiding, ik kon daar niet veilig lopen ivm. het verkeer. Daar heb ik dus maar 1 keer hardgelopen in de 2 weken dat ik daar was. Hierdoor startte ik een week geleden met het trainen voor de halve marathon op 23 september.

Om nog een beetje fatsoenlijk over de finish te komen (lees: binnen de tijdslimiet) heb ook ik een trainingsschema gemaakt. In mijn trainingsschema zal ik 3 keer per week hardlopen. Ik doe een ‘lange’ duurloop die ik elke week met 1,5 a 2 km opbouw, een intervaltraining en herstelloopje na mijn duurloop. Ook wil ik mijn core trainen door iedere dag wat plank oefeningen te doen. Ik weet dat het niet de beste voorbereiding is maar door zo te trainen hoop ik in ieder geval de wedstrijd uit te kunnen lopen. Een klein pluspuntje aan dit verhaal is dat ik waarschijnlijk niet heel snel zal lopen en meer van Disney zal zien dan de mensen die voor een snelle tijd gaan haha.

Ik hoop jullie binnenkort nog een update te geven over mijn trainingen. Voor nu staat er voor aanstaande zondag een wedstrijd op de planning voor het goede doel: de Ronde van Terwolde. Dit is een 12 km run dus meteen een goede training voor de halve van Disney. Daarna zal ik elk weekend een duurloop doen met iedere keer een grotere afstand. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat. Één ding is in ieder geval zeker het wordt een wedstrijd die we niet snel gaan vergeten en ondanks de slechte voorbereiding heb ik er heel veel zin in!

n025044_2023sep21_hmdlp-disneyland-paris-10k_ok_1440x843_0

We hopen jullie binnenkort meer te vertellen over hoe het gaat met onze trainingen. Doe jij ook mee met de halve marathon in Disney? Of heb je een andere wedstrijd op de planning staan? Laat het ons weten, we zijn benieuwd!

Liefs,
Pim en Annemiek

Beeld: Run Disney

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s