Mijn tips voor een vakantie naar Bali 

Ik ben nog maar net terug uit Bali maar ik mis het nu al zo erg! Het was echt een geweldige vakantie die ik niet snel ga vergeten. In deze blog vertel ik je alles wat je wil weten over Bali en geef ik je een aantal tips. Ben je benieuwd?

Van A naar B op Bali
Om van A naar B te komen op Bali kun je het best een scooter huren. Bijna iedereen op Bali rijdt op een scooter en het is heel makkelijk zelfs wanneer je nooit scooter rijdt. Ook is het super goedkoop en met de scooter ben je het snelst: het verkeer staat namelijk bijna altijd vast. En met de scooter kan je zo langs de file heen! Een scooter huren kost ongeveer 60.000 rupiah per dag, dat is ongeveer €3,80. Let er wel op dat je een internationaal rijbewijs koopt bij de ANWB, hier kan namelijk om worden gevraagd. Ook rijdt men links op Bali, hier zul je in het begin even aan moeten wennen maar later gaat alles vanzelf! Voor de grotere afstanden (Canggu – Ubud bijvoorbeeld) kun je het beste de taxi nemen, zorg er wel voor dat je afdingt want ze lichten je nogal snel op. Je kunt ook de Bluebird app downloaden, dit is een soort Uber en werkt ideaal. Het enige minpuntje van Bluebird is dat ‘ie in strijd is met de lokale taxi chauffeurs dus het is niet overal toegestaan. Nog 1 dingetje over de taxi’s: let op met de taxi’s bij de airport. Laat je niet overhalen door de eerste beste chauffeur die je zal gaan aanspreken maar loop door naar buiten en pak de blauwe taxi’s. Deze zijn een stuk goedkoper en spreek hier alsnog vooraf een prijs af om niet voor verassingen te komen te staan.

Mount batur beklimmen
Op één van de laatste dagen van onze vakantie hebben we de Mount Batur beklommen. Voor wie de Mount Batur niet kent, het is een actieve vulkaan bij het Baturmeer. De Batur is 1717 meter hoog. Mijn zus en ik hadden beiden nog nooit eerder een berg oid. beklommen dus het was voor ons een grote uitdaging. We werden om 2 uur in de ochtend (of eigenlijk nacht) opgehaald door een busje waarna we samen met 5 anderen + onze gids om 4 uur aan onze tocht begonnen. In het donker met alleen een klein zaklampje was dat toch best een uitdaging maar na 2,5 uur kwamen we op de top van de Batur aan. Klaar om de zonsopgang te zien. Alleen was daar helaas weinig van te zien vanwege de bewolking. Beetje jammer. Toen de bewolking weg was verscheen er een prachtig uitzicht die de tocht en de kou bovenop de top zeker waard was. Dit is zeker het mooiste wat ik heb gezien tijdens onze reis door Bali, dus ga je naar Bali, beklim dan sowieso de Batur. Je zult er geen spijt van krijgen, alleen een beetje spierpijn de dag nadat je hem hebt beklommen 😉

 

Accomodaties op Bali
Toen wij onze reis naar Bali planden hebben we vooraf alle hotels en Airbnb’s geboekt. Dit zou ik niet snel weer doen. Het beste kun je gewoon ter plekke een nieuw hotel/hostel boeken als je klaar bent met de plek waar je op dat moment bent. Zo zaten wij in Uluwatu in een stom hotel wat ver af lag van alle leuke dingen en het strand. Toen hebben we na één nacht ter plekke nog een nieuw guesthouse gezocht. Vaak hoor je ook van andere reizigers leuke plekken en hotels. Als je nog wel op zoek bent naar een leuke Airbnb in Canggu dan kan ik deze zeker aanraden. Deze schattige Airbnb ligt 5 min. met de scooter van Batu Bolong af en heeft het liefste kamermeisje ooit. Als je in Ubud nog een leuk plekje zoekt is deze ook zeker een aanrader. Deze Airbnb komt zo uit een magazine gerold volgens mij want het is hier zó mooi! Aan elk detail is gedacht en het zwembad is ook fijn met de Balinese temperaturen.

 

Zonnebrand en Deet
Dat op Bali de zon schijnt hoef ik je vast niet te vertellen maar vergeet je alsjeblieft niet in te smeren. Toen ik ging surfen en dacht dat ik mezelf niet hoefde in te smeren, het was immers bewolkt en het regende (ja, echt!), ben ik zo erg verbrand op de achterkant van  mijn benen dat ik niet kon zitten of liggen. Ik heb 3 dagen op mijn buik moeten slapen omdat mijn benen zo rood als kreeftjes waren. Niet charming en al helemaal niet fijn. Smeer je dus goed in ook al denk je dat je niet kan verbranden. Oh en trouwens, vergeet je Deet niet. De muggen op Bali zijn vreselijk en mijn benen waren niet alleen rood van het verbranden maar ook van alle muggenbulten. Goed insmeren dus!

Eet bij een warung
Door alle hippe hotspots die je overal tegenkomt vergeet je bijna hoe lekker de Indonesische keuken is. Vaak serveren ze bij de hotspots ook wel Indonesisch eten maar lang niet zo lekker als het échte indo-food. Voor de real deal moet je naar een warung gaan. Een warung is vaak een klein restaurantje waar je een aantal Indonesische specialiteiten kan krijgen, bijvoorbeeld nasi goreng of bami goreng. Vaak zien de tentjes er niet uit maar het eten daar is zoveel lekkerder en goedkoper dan bij de ‘hippere’ tentjes.

Blijf niet te lang op 1 plek
Bali, of eigenlijk Indonesië, heeft zoveel mooie plekken dat je niet te lang op één plek moet blijven. Wij zijn zelf in Canggu, Uluwatu en Ubud geweest maar we wilden eigenlijk wel meer zien dan dat. Helaas hadden we alles vooraf al geboekt dus hierdoor weken we niet te veel van ons plan af. Maar als ik weer naar Indonesië ga (wat ik sowieso ga doen) wil ik meer plekken bezoeken. Zo staan Nusa Lembogan, de Gili-eilanden en Lombok hoog op mijn lijstje!

 

Voor nu waren dit mijn tips wat betreft Bali. Binnenkort deel ik alle hotspots van Canggu, Uluwatu en Ubud met je! Ben jij al eens op Bali geweest? Ik ben benieuwd, laat je het me weten? En mocht je nog andere vragen hebben, you know where to find me 😉

Liefs,
Annemiek

Een gedachte over “Mijn tips voor een vakantie naar Bali 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s