SUMMER HOLIDAY: onze plannen

Het is eindelijk zo ver, de zomervakantie is begonnen! Voor Pim was die eind mei natuurlijk al begonnen, lucky her. De afgelopen weken waren voor Annemiek erg druk, met allerlei herkansingen maar niet zonder resultaat: ze mag namelijk over naar de tweede! Ben je benieuwd naar onze plannen voor deze zomer?

Annemiek goes Bali
Op 26 juli vertrek ik samen met mijn zus naar Bali. We zullen eerst een tussenstop maken in Taiwan, waar we ook een nachtje zullen slapen. Daarna vliegen we door naar Bali waar we 2 weken gaan verblijven. Onze vakantie zal starten in Canggu, een stadje aan de westkant van Zuid-Bali. Canggu schijnt een walhalla te zijn voor de (healthy) foodies onder ons, helemaal mijn ding dus. Naast al het lekkere eten schijn je er ook leuk te kunnen shoppen, surfen en fietsen, ik ben super benieuwd. We zullen in een hele mooie Airbnb slapen als ik de foto’s mag geloven (zie hieronder).

Nadat we een weekje in Canggu zijn geweest zullen we een paar dagen naar Uluwatu gaan. Uluwatu ligt helemaal in het zuiden van Bali. Het is een bekende plek onder surfers, genoeg stranden dus! Ook hier schijnen weer heel veel leuke hotspots te zijn waar we zeker heen gaan. In Uluwatu zit ook Single Fin, dit is dé plek waar iedereen op zondagavond bij elkaar komt om te feesten. Dat moeten we natuurlijk testen.

We eindigen onze reis in Ubud. Ubud wordt beschouwd als het cultureel centrum van het eiland. Er zijn een heleboel mooie bezienswaardigheden en wordt omgeven door schitterende rijstvelden. In Ubud kun je ook de Gunung Batur beklimmen, dit is een actieve vulkaan. De meeste mensen beklimmen de vulkaan midden in de nacht zodat je de zon ziet op komen en een prachtig uitzicht hebt. Dit staat ook zeker op onze to-do list. Voor de rest hebben we niet heel veel plannen gemaakt. We willen vooral genieten van het (hopelijk) lekkere weer, het eten (nu al honger) en de leuke mensen. Als iemand nog tips heeft wat betreft hotspots of leuke activiteiten, let me know!

Pim’s treinreis door Groot-Brittannië en Ierland
Aankomende maandag vertrek ik met mijn ouders en broertje met onze eerste trein: richting de boot die ons naar Newcastle zal brengen. En dat zal zeer zeker niet de enige trein zijn van onze vakantie, met een stuk of 12 treinen, 4 boten en wat bussen zullen wij een rondreis gaan maken door Engeland, Schotland, Ierland en Wales.

Vanaf Newcastle, waar de slaapboot ons dinsdagochtend zal brengen, zullen we onze eerste trein pakken naar Edinburgh, waarna we na twee nachten doorgaan richting Inverness in het noorden van Schotland. Vanuit Inverness kunnen we onder andere het monster van Loch Ness gaan spotten voordat we doortrekken richting Kyle of Lochalsh waar we de boot nemen naar het mooie Isle of Skye.

Na alle hoogtepunten op Isle of Skye, of nou ja alles wat we kunnen zien in een paar dagen, zullen we per boot teruggaan naar het vaste land van Mallaig, waarna we met de trein naar Fort William reizen. Fort William, in de buurt van de grootste berg van de UK de Ben Nevis, heeft zich ontwikkeld rondom een aantal kleine en grote forten en komt zo aan zijn naam. Vanuit Fort William zullen we met de Jacobitische stoomtrein over de Glenfinnen viaducten reizen. Uh..? De Glenfinnen viaducten zijn beroemd uit de Harry Potter films waarin de trein naar Hogwarts hier overheen reed. Wij zullen alleen niet naar Hogwarts reizen vanuit Fort William maar naar Oban, waar we zullen verblijven.

Vanuit Oban gaan we, weer per trein natuurlijk, richting Glasgow, wat onze laatste stop zal zijn voordat we per boot naar Belfast vertrekken. Na wat nachten in Belfast gaan we per bus of per trein door naar die andere grote stad aan de Ierse oostkust: Dublin.

Na die kleine sneak van Ierland, ik denk nu al dat ik zeker nog een keer terug wil, gaan we vanuit Dublin per boot naar Holyhead, waarna we onze eerste overnachting in Wales doorbrengen in Aberystwyth. Nee ik weet ook uit hoe je dat uit zou moeten spreken.

Vanuit Aberystwyth gaan we door naar onze een-na-laatste slaapplek: Cardiff, de hoofdstad van Wales. Als afsluiter zullen we ons laatste weekend doorbrengen in Londen, waar heel toevallig ook op dat moment het WK atletiek wordt gehouden. Daar moesten we gebruik van maken vonden we, en dus zit ik op vrijdagavond 11 augustus in het Queen Elizabeth’s Olympic Park naar, hopelijk, Dafne Schippers’ 200 M finale te kijken én de medal ceremony van de mannen waar toch hoogstwaarschijnlijk Usain Bolt het podium mag bestijgen. HOE VET?!?

ABI

Vanuit Londen zullen we tenslotte onze laatste trein nemen: terug naar Deventer. Home sweet home, maar waarschijnlijk wel met een ontzettend gave vakantie achter de rug.

Annemiek en ik gaan allebei een compleet andere vakantie tegemoet, maar daarom vinden we het juist ontzettend leuk om jullie mooie foto’s en verhalen van beide kanten van de wereld te laten zien. Vanaf volgende week travel blogs en vakantiekiekjes dus! Wij hebben er alvast heel veel zin in! Gaan jullie ook op vakantie? Wij zijn heel benieuwd waarheen!

Liefs,
Pim & Annemiek

Een gedachte over “SUMMER HOLIDAY: onze plannen

  1. Hi meiden …….. wat leuk om te lezen wat jullie allemaal gaan doen deze zomer (deels wist ik het natuurlijk al) ………. heel veel plezier en onvergetelijke geniet momentjes gewenst …….en kom weer veilig thuis ❤️ 🤗

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s