Hotspot: Lovely Local in Enschede

Toen we in januari hoorden dat onze collega’s Gijs en Clarissa uit Fooddock zouden stoppen met hun succesvolle en zeeeer geliefde keuken ‘Geflipte Kippen’ waren we behoorlijk teleurgesteld. Waar moesten we nu die heerlijke wraps met geplukte kip halen? Toen ze vertelden dat ze een eigen pop-up restaurant zouden beginnen in Enschede waren we dan weer laaiend enthousiast. Want wat we na dat jaar in Fooddock wel wisten: koken, dát kunnen ze. Helaas voor ons dus in Enschede, niet helemaal om de hoek, maar voor onze portemonnee wel beter want ik beken nu alvast: man oh man, wat was het lekker.

Gijs en Clarissa zijn in februari begonnen met hun pop-up restaurant ‘Lovely Local’, met zoals de naam al zegt, gerechten met veel lokale, duurzame en biologische producten. De mozzarella komt bijvoorbeeld van de Buffalo Farm Twente, de biologische kippendij van de Polderhoen en het brood is van het Biobakkers Atelier. Omdat de gerechten dus echt ‘puur’ zijn en stuk voor stuk met passie worden bereid (wat je écht proeft) werken Gijs en Clarissa met een kleine, maandelijks wisselende menukaart.

Wij kozen met z’n drieën uiteindelijk voor drie verschillende voorgerechten en hoofdgerechten zodat we alles konden proeven, en er was gewoon níks wat minder lekker was dan de rest. Kleine sneak van onder andere onze gerookte zalm met roomkaas en sesam-soja dressing, geplukte kip (langzaam gegaarde biologische kippendij) met smokey bbq saus. Het dessert was zo lekker dat het de foto niet eens heeft gehaald…

Ik zeg het nog één keer, het is écht goddelijk. Maar echt. Oke?

Dan nog wat, de hele sfeer die Gijs en Clarissa in hun restaurantje creëren zorgt er zeker voor dat je niet zomaar ergens wat eet, maar geeft een complete ervaring. De knusse huiskamer-sfeer met persoonlijke bediening van Gijs, die met het menu op een groot krijtbord langskomt, en de open keuken waar je Clarissa al het eten ziet bereiden zorgen ervoor dat je de hele avond wil blijven zitten.

Dus, wil je iemand niet zomaar ergens mee naartoe uit eten nemen maar een complete ervaring geven, dan is Lovely Local zeker een ritje naar Enschede waard. Reserveren is slim, maar binnenlopen kan vaak ook.

Open op woensdag, donderdag en vrijdag vanaf 17:00. Walstraat 7, maar ook te herkennen aan de blauwe tafeltjes buiten 😉

Liefs,
Annemiek en Pim 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s