Mei Favorites

Mei. De maand in 2017 waar ik al een poosje het meest tegenop keek, maar ook het meest naar uit keek: examens, maar daarna gelukkig op vakantie met vriendinnen naar een prachtig eiland. Ook voor Annemiek was mei weer een bijzondere maand, met onder andere haar eerste tattoo! Lees je snel mee wat onze favorieten van afgelopen maand waren?

Favo new item: Annemieks eerste tattoo
Donderdag 18 mei was het dan eindelijk zo ver! Ik liet mijn eerste tattoo zetten samen met mijn zus, dat was haar verjaardagscadeau voor mij afgelopen januari. Erg gespannen gingen we richting Amsterdam want een beetje zenuwachtig waren we wel.. Achteraf gezien nergens voor nodig trouwens, we hebben onze tattoo laten zetten bij Hollywood Mark Tattoo en Daniel was heel relaxt. Het zijn 3 golfjes geworden die staan voor mijn zus en ik en onze (toekomstige) reizen. Ik ben er nog steeds super blij mee en hij geneest erg mooi.

Favo new music: Oh Wonder – Ultralife Ik had het liedje ‘Without you’ al heel vaak gehoord op de radio totdat ik opeens de rest van het album van Oh Wonder hoorde en verliefd werd. Ik luisterde het veel en New York en daarna, en elke keer wanneer ik het nu luister doet het me even terugdromen. Dat ik al een poosje uitkeek naar nieuwe muziek en dat dit wederom in mijn ‘favorieten’ terecht kwam op spotify was dan ook geen verrassing. Vooral het vrolijke nummer ultralife is mijn favoriet en staat vaak op repeat, maar ook het verrassende disco popnummer heavy belooft wat voor de rest van het album. Op 14 juli komt het pas uit helaas, dus ik zal het voorlopig nog even moeten doen met de tot nu toe 4 releasde nummers. Oh en alsnog proberen tickets te bemachtigen natuurlijk, want ze komen in december ook in Paradiso met hun wereldtour, maar die was binnen no time uitverkocht….

Favo spot: Zakynthos
Zoals je misschien al mee hebt gekregen op instagram, was ik vorige week op het prachtige Zakynthos. Samen met 3 vriendinnen ging ik een weekje vieren dat onze examens erop zitten, en daar waren de mooie helderblauwe stranden en grotten om in te zwemmen heel geschikt voor. Wij verbleven in het gezellige Laganas, (vol met Britten en volledig afhankelijk van tourisme, dus mocht je daar niet zo’n behoefte aan hebben, misschien kiezen voor een andere plek op Zakynthos), pal aan het strant.

Als je ook naar Zakynthos gaat: Shipwreck Bay en een boottochtje naar de Karí caves en Turtle Island zijn echt een must! Tijdens onze boottocht naar de Karí caves en Turtle Island hebben we schildpadden gespot en door prachtige grotten gezwommen in het meest helderblauwe water dat ik ooit heb gezien.

Ook hebben we een dag fietsen gehuurd om naar een mooi strand te fietsen dat in de buurt lag van Laganas. Ook een tip dus, tenzij je niet van klimmen en afdalingen houdt tijdens het fietsen, want dat is wel onvermijdelijk hier… En oja, ze rijden er als gekken dus let wel op!

Ondanks dat zou ik graag nog een keer terugkeren naar Zakynthos om de rest van het eiland te zien. Zo ook het museum voor Byzantijnse kunst in Zakynthos stad (je doet examen in Cultuur en Maatschappij of je doet het niet ;P), want die hield al lang en breed siësta toen wij voor de deur stonden… Oeps.

Wil je meer tips over Zakynthos? Let me know! Ik schrijf er met alle plezier nog een blogje over.

Favo new hotspot: Frietmeester in Deventer
Afgelopen donderdag opende mijn oude buren een ambachtelijke frietzaak midden in het centrum van Deventer. Maar ik (Annemiek) mocht 2 weken geleden al voorproeven, en dat was zeker niet verkeerd! Bij frietmeester vind je verse ambachtelijke friet in een puntzak met hele lekkere mosterd-mayo, een echte aanrader. Naast frieten verkopen ze ook een aantal snacks waaronder groente bitterballen, die echt superlekker zijn! Dus ben je toevallig een keer in Deventer en heb je zin in lekkere en verse friet dan moet je hier zeker langs. Je vindt frietmeester aan de Smedenstraat 18 te Deventer.

Dit waren ze dan, onze favorieten voor mei! En er staan nu al weer heel veel leuke dingen op de planning voor juni, dus we zien jullie terug over een paar weken met een lange ‘Juni favorites’.

Liefs,

Annemiek en Pim

2 gedachten over “Mei Favorites

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s