#Project: Road to… Amsterdam!

Ik was al een tijdje op zoek naar een leuke nieuwe halve marathon om te lopen dit jaar. Met een lange zomervakantie in het verschiet om goed in te kunnen trainen zat ik een beetje op de hardloopkalender te kijken. Als het goed is mag ik over een klein maandje mijn VWO diploma in ontvangst nemen, en daarna vertrek ik naar Amsterdam om te gaan studeren. Opeens dacht ik: waarom dan niet de halve van Amsterdam?! De loop door, hopelijk op dat moment, mijn nieuwe thuisstad! En dan? Dan moet er natuurlijk een dik PR gelopen worden! 

Toen ik vorig jaar druk aan het trainen was voor de halve marathon bij de IJsselloop, werd ik vlak van tevoren ziek en wist ik dat ik een tijd onder de 2 uur kon vergeten. Nog steeds was er euforie toen ik over de finish kwam, mijn vriendinnen en ouders zag staan en ik besefte dat ik wel mooi 21,1 KM had gelopen, maar die 6 minuten knaagden aan me. En eigenlijk nog steeds. Maar ook dat gevoel van kracht tijdens het rennen, het extreme gevoel van doodgaan in het laatste stuk en de energy boost nadat je over de finish bent gekomen is iets wat ik gemist heb de afgelopen maanden. Eigenlijk al sinds Parijs, waar ik geblesseerd en wel aan de start stond van een van de mooiste wedstrijden tot nu toe maar meer kapot ging dan ooit tevoren, loop ik maar af en toe en niet altijd pijnloos.

Mijn conditie is momenteel dus ongeveer 0,0 omdat ik niet zo veel tijd had de afgelopen drukke maanden, en helemaal ‘chill’ loop ik ook nog niet. Stap 1 wordt dus om weer een beetje een basisconditie op te bouwen de komende weken, om het gevaar van overtraining en nieuwe blessures te voorkomen. Daarna ga ik, net als bij mijn eerste halve marathon, het trainingsschema van Annemerel in samenwenwerking met Run2Day volgen. Twaalf weken, waarin ik een lange duurloop, een intervaltraining en een korte duurloop met versnellingen loop per week. Én natuurlijk ga ik verder met mijn krachttraining, want uhh sterke benen en een sterke core is minstens zo belangrijk mensen! Op zondag 15 oktober zal ik dan aan de start staan in Amsterdam, en dit keer gaan die 6 minuten eraf hoor. Onder de 2 uur moet lukken. Mijn doel is gezet!


Zoals je hoort ben ik voorlopig wel even zoet met trainen, maar ik kan niet wachten te beginnen! Heerlijke lange zomeravondjes om te rennen… Kom maar door met het zonnetje 😉 Juist het feit dat ik weer van ver moet komen maakt het leuk om weer te beginnen met trainen voor iets. I’ll be back! Binnenkort een nieuw update over mijn #RoadToAmsterdam!

Loop jij ook de halve of misschien zelfs de hele marathon in Amsterdam op 15 oktober? Laat het me weten in de comments of op Instagram! 

Liefs,
Pim

Een gedachte over “#Project: Road to… Amsterdam!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s