#RENNENMET: Aline

Bíjna afgestudeerd aan de pabo, 3 marathons op haar naam en haar moeder als drijfveer voor haar hardloopcarrière: Aline loopt nog geen 3 jaar maar heeft al heel wat ervaring opgedaan. Na haar laatste marathon, waar ze halverwege is uitgevallen vanwege haar knie, vindt ze het voorlopig wel genoeg geweest op marathon gebied. Hardlopen om te genieten, dat is nu het belangrijkste.

Even voor de lezers die jou nog niet kennen, hoe kunnen we jou kennen en wat doe je in het dagelijks leven?
Je zou me misschien kunnen kennen van Instagram (@runforfun_aline) waar ik op het moment niet super actief ben omdat ik hartstikke druk ben met afstuderen haha. Verder sta ik doordeweeks dus voor de klas, als onderdeel van mijn pabo opleiding. En natuurlijk loop ik veel hard, al is dat momenteel helaas iets minder vanwege mijn knieblessure en het klussen in mijn nieuwe huis.

Hoe ben je eigenlijk begonnen met Instagram en je blog?
Ik ben eigenlijk gestart met mijn Instagram omdat niemand hard liep in mijn omgeving. Mijn blog ben ik begonnen omdat ik graag mijn verhaal wilde delen. Mijn moeder is in de zomer van 2014 plotseling overleden en ik ben gaan hardlopen om mijn verdriet te verwerken. Door mijn blog wilde ik mensen helpen die ook iemand zijn verloren in hun omgeving: het hoeft niet het einde van de wereld te zijn. Natuurlijk is dat op het moment zelf wel zo maar je kan er ook iets heel moois uithalen, voor mij dus de ontdekking van het hardlopen en wat dit voor mij deed. Er wordt zo’n negatieve sfeer aan rouw gegeven maar er kan ook iets heel moois uitkomen, dat wilde ik eigenlijk vertellen met mijn verhaal. En dat ik iemand heb kunnen helpen die zelf ook is gaan hardlopen vind ik heel mooi, dat was mijn doel.

Je bent dus echt gaan hardlopen voor de verwerking van je verdiet, maar toch liep je al vrij snel marathons. Dat vereist natuurlijk goede training, hoe heb je dat aangepakt? 

Nou bij mijn laatste marathon eigenlijk niet zo heel goed. Maar ik zal vertellen hoe ik dat bij mijn andere marathons heb aangepakt. Het is heel belangrijk dat je een goed schema hebt dat bij je past. Iets wat je echt kan volhouden. Ik heb het schema van Run2Day gebruikt wat voor mij heel goed werkte. Het trainen voor een marathon neemt heel veel tijd in beslag dus daar moet je echt rekening mee houden. En natuurlijk gezond eten en geen alcohol in de laatste maand voor de wedstrijd. Ik ben niet zo’n healthfreak hoor, maar even geen chips en patat in de voorbereiding naar zo’n wedstrijd.

Is dat ook je motivatie om te gaan lopen? Trainen naar een wedstrijd of afstand toe?  
Nee eigenlijk is dat niet de reden dat ik ga hardlopen. De motivatie komt wel echt uit mezelf. Ik vind het voor mezelf lekker en ik weet hoe ik me daarna voel. Het geeft zoveel rust in je hoofd, dat vind ik het fijne eraan. Gewoon even dat momentje voor jezelf pakken, al helemaal wanneer je veel meemaakt of het drukke periodes zijn.

Wat is de meest bijzondere plek waar je ooit hebt gelopen?
Dat was de eerste marathon, die van Rotterdam. Vooral het moment wanneer je over de Erasmus brug komt gelopen.. Heel gaaf! Dat moment vergeet ik nooit meer. Verder loop ik ook heel graag in Cadzand, hier hebben wij mijn moeder bijgezet op zee. Dat was heel mooi omdat mijn moeder daar graag kwam. Als ik dan in Cadzand ben loop ik daar ook graag hard over het strand, dat is toch wel het plekje waar ik me het dichtste bij haar voel.

Na 3 marathons vind je het wel genoeg geweest. Waarom wil je geen marathon meer lopen?
Sowieso wil ik de komende tijd even geen marathon lopen. Ik heb nu elke keer in het voorjaar én in het najaar een marathon gelopen dat wil ik gewoon even niet meer. Ik voorlopig geen marathon lopen en wie weet loop ik volgend jaar, of ooit, wel weer de marathon van Rotterdam. Maar dit najaar in ieder geval even niet haha.


Favoriete hardloopgear?
Sowieso mijn Nike Lunarglide schoenen. Ik heb hier inmiddels al 4 paar van. Mijn Nike broek is ook favoriet, de tech tight. Ook heb ik een heel fijn jasje van de H&M, die is wat dikker en zit heel fijn. En natuurlijk gebruik ik altijd de Nike app op mijn telefoon voor alle run gegevens en mijn Garmin horloge tijdens het lopen.

Wat eet je het liefst voor en na het hardlopen?
Als ik in de ochtend loop eet ik het liefst gewoon mijn standaard ontbijtje: een bakje kwark met een kiwi en een glas water met een halve citroen uitgeperst. Als ik voor een langer loopje ga eet ik er een banaan bij. Wanneer ik mijn duurlopen doe eet ik wel echt pannenkoeken, ontbijtkoek of boterhammen, dan prop ik me gewoon vol haha. En na het hardlopen eet ik ook weer het liefst kwark.

Wat is jouw beste hardlooptip?
Heel cliché maar luister naar je lichaam en kijk naar jezelf en vergelijk je absoluut niet met anderen. Het is als beginner heel verleidelijk om meteen veel en snel te gaan lopen maar doe het niet. Neem je rust, dat is eigenlijk net zo belangrijk als de training zelf. Het hardlopen moet iets zijn waar je van geniet en waar je fitter van wordt, je moet niet je lichaam kapot gaan lopen. Als ik dan mensen zie op Instagram die weer geblesseerd zijn of bij de EHBO zijn beland tijdens een wedstrijd, maar ook continue 6 keer per week volop trainen, vind ik dat heel stom. Je hebt het er dan helemaal zelf naar gemaakt, hoe kan je dan nog blijven genieten? Niet doen dus! Gewoon op je eigen tempo en je komt er wel, iedereen is ergens begonnen.

We willen Aline heel erg bedanken voor de gezellige middag en haar inspirerende verhaal. Doen we gauw weer een rondje samen?

Liefs,
Pim en Annemiek

Een gedachte over “#RENNENMET: Aline

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s