#RENNENMET: Maartje Bregman

Een rendate met een echte #girlsboss: 18 jaar, Asics frontrunner en met inmiddels zo’n 17K volgers op instagram. Die rendate liepen wij samen met Maartje a.k.a. @gezonderecptjes op instagram. Tijdens een rondje hardlopen door haar woonplaats Driebergen vuurden wij een aantal vragen op haar af. Benieuwd? 

Hey Maartje, jij bent lekker bezig of niet? We zagen je laatst nog op een podium staan. Je bent echt super snel! Train je daar ook veel voor?
Het komt deels door de krachttrainingen die ik doe, vooral de high intensity interval trainingen. En het is niet dat ik echt graag snel wil zijn en snel wil worden. Ik vind het gewoon heel erg leuk om snel te rennen. Het is ook vooral gewoon doen. Door elke keer iets sneller te rennen dan de vorige keer word je automatisch sneller. Zo is het bij mij ook gegaan.

Train je op het moment voor een specifieke wedstrijd?
Nee niet per se. Ik wil heel graag richting de halve marathon dus ik probeer mijn afstanden steeds iets te verlengen maar niet volgens een specifiek trainingsschema.

Wat staat hoog bovenaan je hardloop wishlist?
Ooit, ooit, ooit de marathon van New York. Maar voor iets dichterbij graag een halve marathon. Bijvoorbeeld die van Amsterdam in Oktober.

Sinds kort maak jij deel uit van het Asics front runner team, vertel eens, wat houdt dat in?
Je bent eigenlijk lid van een groot team, het is niet dat je een speciale functie op je naam hebt staan. Eigenlijk ben je het gezicht van Asics Nederland. Echt een hele eer! Met trots loop ik nu uitsluitend in Asics kleding. Verder het is erg fijn dat ik mijn passie kan blijven volgen en vooral lekker kan genieten van het lopen en dit kan delen met zoveel anderen.

IMG_0050

En hoe gek is het dan om jezelf levensgroot in de Run2day te zien hangen?
Echt bizar, maar super tof. Ik hang daar trouwens niet door Asics, maar door een fotografe die ik al kende van een vorige shoot. Zij vroeg wie er zin had in een shoot voor de nieuwste Run2day in Arnhem en dat had ik wel haha. Laatst ben ik wezen kijken en het was echt bizar om mezelf zo groot te zien. Je weet dat je het bent maar eigenlijk zag ik gewoon iemand anders rennen.

Wat is je favoriete merk qua hardloopgear? 
Ik ben nu natuurlijk een Asics front runner maar vind ook echt dat zij de beste hardloopschoenen hebben. Eigenlijk loop ik al mijn hele hardloopcarriere op Asics schoenen en dat is ook één van de redenen dat ik mij heb aangemeld om een front runner te worden: ik vind hun schoenen gewoon heel erg fijn. Qua kleding boeit het mij eigenlijk niet zo heel veel, als de kleding gewoon zweetafdrijvend is vind ik het al snel goed.

Hoeveel paar hardloopschoenen heb jij eigenlijk in je kast liggen?
(Maartje lacht heel hard) uhm van Asics heb ik nu 5 paar en 4 paar andere hardloopschoenen, aardig wat. Mijn favoriete paar zijn de paarse Asics Nimbus 18, die lopen echt heel fijn. Vandaag draag ik de Asics fuzeX, die zijn gewoon heel erg fotogeniek, en ze lopen prima trouwens.

Je 17.000 volgers op Instagram liegen er niet om: je bent behoorlijk populair! Hoe is dat zo hard gegaan de afgelopen 2 jaar?
Ja eigenlijk door genoemd te worden door andere grote bloggers maar ook bijvoorbeeld door het reposten van Rens Kroes toen ik haar receptjes had gemaakt. Verder heb ik eerst geblogd voor gezondmetons, daar heb ik ook heel veel volgers door gekregen. Daardoor gaan haar volgers mij ook weer volgen. Doordat ik nu frontrunner ben wordt ik ook vaker genoemd bij anderen. Ik denk dat het vooral komt doordat ik mezelf ben gebleven. Ik ben gewoon een meisje die naar school gaat en ik leef er niet van, juist niet. Ik doe er namelijk heel veel dingen naast en ik denk dat mensen dat herkenbaar vinden. Ik zou anders echt niet weten waarom mensen mij volgen haha.

Voel je dan ook juist de druk om dingen te plaatsen op je instagram of blog?
Vooral bij instagram posts, ik wil eigenlijk wel 2 keer per dag iets plaatsen. Als ik dan in de ochtend niks heb gepost zit ik te stressen dat ik in de middag echt wat moet plaatsen. Meestal probeer ik een ontbijtje in de ochtend te plaatsen en in de middag bijvoorbeeld een throwback foto van mezelf. Mijn eigen blog ben ik eigenlijk heel erg aan het verwaarlozen momenteel door mijn examens. Ik blog nog wel voor een aantal grotere blogs zoals Fitgirlcode, meidenavond en Styletoday, hier maak ik nog wel mijn receptjes voor.

IMG_0049

Wat is jouw perfect before and after running meal?
Voor het hardlopen eet ik het liefst yoghurt met banaan en ik doe vaak nog wat granola doorheen. Dit eet ik wel echt een uur van te voren. Na het sporten drink ik af en toe een shake maar eigenlijk boeit dat me niet echt. Je hebt niet perse direct eten nodig na het sporten. Het gaat er meer om dat je goed drinkt na het sporten.

Je mooiste hardloop herinnering?
Ik heb ooit een keer met mijn moeder op Ameland hardgelopen. We zijn ongeveer het hele eiland rond gerend. Dat was nog heel erg aan het begin van mijn hardloopcarrière en had ik nog geen instagram. We liepen over het strand, door de duinen en door het platteland. Het enige wat je zag waren de weilanden. Volgens mij liepen we toen iets van 15 km terwijl ik nog nooit zo ver had gelopen. Het was gewoon heel mooi, en juist die kleine dingen vind ik heel tof.

Tot slot: de ultieme hardlooptip?
Vooral voor beginners heb ik een tip. Ze moeten zich niet gaan vergelijken met anderen. Als je begint met rennen kan je lichaam nog niet super snel zijn. Je moet daar eerst voor trainen. Begin gewoon met heel rustig joggen, een korte afstand en niet te vaak gaan. Ik raad het ook echt aan om een hardloopschema te gebruiken. Het is belangrijk om niet te veel van je lichaam te vragen in het begin.

Eerlijk toegegeven: wij konden Maartje met moeite bijhouden tijdens de eindsprint. De volgende keer halen wij jou in 😉

Wij willen Maartje heel erg bedanken voor de leuke middag en op naar de volgende #rennenmet!

Liefs,
Pim en Annemiek

IMG_6623

Een gedachte over “#RENNENMET: Maartje Bregman

  1. Pingback: April favorites

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s