Korte film ‘Arena’ over social media invloed

Geen update over mijn hardloopplannen (die er zijn trouwens!) of een receptje vandaag, maar even iets totaal anders. Na bijna een jaar bezig te zijn geweest hebben wij, ik, Pim, gisteravond ons profielwerkstuk (dat verplichte werkstuk dat je moet maken in je eindexamenjaar weetjewel) afgesloten. En aangezien ik heel blij ben met ons eindresultaat maar ook onze boodschap met jullie wil delen, presenteer ik met trots onze korte film ‘Arena’.

Kijk ons delen, communiceren, voor elkaar voor iedereen, maar misschien vooral ook voor onszelf. Is een van de zinnen uit onze korte film over de invloed van social media op het zelfbeeld van jongeren. Want voor wie delen we nou eigenlijk? En wat doet het met ons als we hier positieve reacties op krijgen? Daar wilden we mensen over laten nadenken en bewust over laten worden.

ARENA – korte film

Juist in het internetwereldje met bloggers, vloggers en vol Instagramfoto’s is het soms best moeilijk om je niet te laten verleiden door andermans leven of perfecte foto’s van vrouwen met killerabs. It’s not always brighter on the other side, mensen laten vaak alleen het mooie zien, maar vergeet niet dat zij ook hun bad hair days hebben, ’s avonds op de bank hangen met een zak M&M’s of stomme fouten maken.

Het internet geeft vaak geen reëel beeld en is eigenlijk als los zand (‘arena’ in het Latijn): alles kan zo uit elkaar vallen, en al die zandkorreltjes zijn los van elkaar niks meer waard. Zand wordt pas zand door heel veel zandkorrels bij elkaar te pakken en een massa te creëren. En dít zijn wij dus op social media, de massa. Door de enorme massa máken wij social media tot wat het nu is. Maar vergeet niet om dingen die je ziet soms met een korreltje, uhm… zand te nemen.

Liefs,

Pim

 

Een gedachte over “Korte film ‘Arena’ over social media invloed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s