Recept: zoete aardappelsoep

Zoals ik in het favorieten artikel al vertelde maakte ik tijdens de kerst voor het eerst zoete aardappelsoep. Dat was een zeer geslaagd soepje. Vandaag deel ik het recept met jullie! 

De zoete aardappelsoep die ik maakte was eigenlijk een experiment. Op internet had ik een basisrecept gevonden maar ik had weer eens niet alle ingrediënten in huis. Dus gooide ik wat andere ingrediënten die ik nog wel in huis had bij elkaar in de pan. De uitkomst was een hele lekkere romige soep.

Benodigdheden voor 4 personen:

 • 4 zoete aardappelen (ongeveer 750 gram)
 • 2 rode uien
 • 3 teentjes knoflook
 • 1 rode paprika
 • 2 grote winterpenen
 • 1 groente bouillonblokje (ik gebruik die van zonnatura)
 • kokosvet om in te bakken
 • peper, paprikapoeder en chilipoeder
 • 800 ml tot 1 liter gekookt water

Wat moet je doen?

 1. Snijd de uien in kleine stukjes, doe de knoflook in de knoflook pers. Fruit dit aan in een grote pan tot dat de uien glazig zijn geworden. Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd deze in in stukken. Voeg toe aan het uienmengsel.
 2. Was de paprika en wortels en snijd deze in kleine stukken. Gooi deze in de pan en bak even mee. Voeg hierna de peper, paprikapoeder (veel paprikapoeder, dit maakt alles lekkerder) en de chilipoeder toe.
 3. Voeg nu 800 ml tot 1 liter gekookt water toe. Hoeveel je toevoegt moet je zelf weten: houd je van een wat dikkere soep voeg dan 800 ml toe, voor een dunnere soep doe je 1 liter water. Voeg ook het bouillon blokje toe. Laat het geheel met de deksel op de pan zo’n 30 minuten koken. Check ondertussen of de groenten zacht zijn geworden. Indien de groenten zacht zijn is je soep klaar.
 4. Pureer nu alles met een staafmixer of gooi alles in de blender. Proef even of de soep goed op smaak is, anders voeg je nog wat extra zout of andere kruiden toe. Et voilà klaar is je heerlijke gevulde maaltijd soep!

Zoals je leest is het echt een heel makkelijk recept. Het enige ‘lastige’ is dat je heel veel moet schillen en snijden, voor de rest is het super easy en lekker natuurlijk! Als je de soep ook gaat maken laat je het me dan weten? Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Liefs,

Annemiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s