Project: midwintermarathon Apeldoorn

Oh mijn god! Wat heb ik gedaan? 3 weken geleden schreef ik mezelf in voor de midwintermarathon in Apeldoorn en dan voor de zogenoemde Asselronde. Deze is 25 km lang. Tijdens het inschrijven vergat ik even dat ik ook nog moest gaan trainen voor deze afstand. Ik heb namelijk een lange tijd niet meer zo ver gelopen. De laatste keer dat ik ver liep was tijdens één van mijn trainingen voor de over de IJssel landgoed marathon. Dat was een duurloop van 18 km. Ik heb daarna weliswaar een halve marathon gerend maar deze was wel in 3 delen opgesplitst om verschillende redenen.

En nu moet ik dus 25 km gaan lopen op 5 februari 2017. Dat klinkt nog best ver weg, genoeg tijd om te trainen zou je denken. Maar het is al over 76 dagen. Oké dat klinkt misschien ook nog wat ver weg, maar dat zijn nog maar 10 weken. En in die 10 weken moet ik gaan opbouwen van 12 km (12 km kan ik prima lopen) naar 25 km.

Ik ben dit weekend pas begonnen met trainen en heb mijn eerste duurloop van 11 km erop zitten. Hierna wil ik elk weekend ongeveer 1 tot 2 km gaan toevoegen. Zo kom ik uiteindelijk tot 22 km. Op raceday loop ik die 3 km vast wel op karakter (hoop ik).

Omdat ik niet veel tijd heb om te trainen heb ik mijn tijdsdoel (onder de 2:30) een beetje laten varen. Ik denk namelijk dat ik maar 2 keer in de week kan trainen. Mijn trainingsweek zal er zo uit gaan zien.

– 1 keer per week een duurloop

-1 keer per week een kort tempo loopje rond de 6 tot 10 km

– En als het even lukt wil ik graag af en toe gaan intervallen

De komende 76 dagen ga ik me in ieder geval zo goed mogelijk voorbereiden op de wedstrijd. Gezond eten (een poging in ieder geval), core oefeningen doen en natuurlijk mijn duurlopen blijven doen. Ik hoop dat alles volgens plan gaat verlopen en dat ik in februari kan gaan knallen. Ik ben er bang voor maar heb er ook veel zin in!

Doen jullie ook mee met de midwintermarathon? Zo ja, let me know!  Pim (die nog steeds geblesseerd is helaas) loopt ook mee, de 10 Engelse mijl.            Zo nee, heb je nog je nog andere wedstrijden op het programma staan? Ik ben benieuwd!

Liefs,

Annemiek

 

6 gedachten over “Project: midwintermarathon Apeldoorn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s