Parijs (healthy) hotspots

As you know waren wij 2 weken geleden in Parijs. In de weinige tijd die we hadden wilden we natuurlijk zo veel mogelijk lekkere en leuke tentjes proberen en dus hebben we de allerleukste én allerlekkerste tentjes op een rijtje gezet!

img_5022

Ob-La-Di

Voor een goede cappuccino, avocado toast, scones of een heerlijk yoghurtje met glutenvrije granola moet je bij Ob-La-Di zijn. Dit blauw-witte mini zaakje is het allerleukste tentje in de wijk Le Marais. Ze doen hier aan het all-day breakfast concept iets waar wij als ontbijt liefhebbers heel erg gelukkig van worden. Oh en alles is hier heel instagramable, altijd goed! Als je hier op een zaterdagochtend of middag heengaat (zoals wij deden, middenin de Paris fashion week) moet je er wel rekening mee houden dat je hier even moet wachten. Aangezien er zo weinig zitplekken zijn in dit piepkleine zaakje staat er wellicht een rij op de stoep maar het is het helemaal waard!

54 Rue de Saintonge, 75003 Paris, Frankrijk

Graïn 

Dit leuke tentje herken je gelijk aan de mooie lichtblauwe tafeltjes met witte stoelen. Na wat research ontdekten we dat Graïn pas kortgeleden zijn deuren heeft geopend maar wij denken dat dit zeker een toptent kan worden. Omdat wij net hadden geluncht hebben wij hier alleen een vers sapje gehaald, maar je kan hier ook terecht voor een cappuccino of een home made cookie.

Uhm, ja, omdat Graïn dus zo nieuw is kunnen we niet eens het adres vinden op google.. Het zit in ieder geval aan de Bd Saint Martin aan de kant van metrostation République. Adres volgt zodra we hem hebben!

img_0025

Bakker Les Gourmandises d’Eiffel

Toen wij op zaterdagochtend op zoek waren naar een leuk ontbijtplekje in de buurt van de Eiffeltoren bleek dat nog best een lastige opgave. Uiteindelijk besloten we voor een brunch te gaan bij Ob-La-Di en onze honger op dat moment te stillen met een chocoladecroissant bij een leuk bakkerijtje. Er stond een lange rij van Parijzenaren dus we vonden dat dat vast een goed teken was.

fullsizerender-8

Season Paris

Dat Season Paris een populaire zaak is hadden we meteen door toen we er aankwamen. Er stond een lange rij voor de balie (zelfbediening hier!) en vrijwel elke tafel was bezet. We vonden de laatste vrije plek aan de bar voor het raam, hier hadden we een uitzicht op een leuk Frans straatje. Omdat het fashion week was was het duidelijk te merken dat we ons in de hippe wijk Le Marais bevonden want bijna iedereen die langsliep leek gekleed om front row te zitten. Enige minpuntje hier was wel dat de bereiding van alle bestellingen behoorlijk stressvol verliep (maar 2 mensen die samen alles moesten doen) en dat de porties vrij klein waren in verhouding met wat je betaalde. Annemiek’s avocadotoast bestond uit meer rucola dan toast zelf. Desondanks wel heel erg lekker!

8 Rue Dupetit-Thouars, 75003 Paris, Frankrijk

img_0077

Bulliz

Wat wij gelijk zeiden toen we hier binnenliepen: FRIDGE GOALS! Dit zaakje heeft een super leuke inrichting en zit in de wijk Quartier de Bonne-Nouvelle. Eigenlijk waren we hier op zoek naar een juice bar (die dicht zat) en kwamen we hier per toeval. Dat was dus helemaal niet erg, ze verkopen hier namelijk de lekkerste broodjes, koekjes en taartjes. Wij gingen allebei voor een chookie, een mix tussen een croissantje en chocolat chip cookie, heel erg lekker.

14 Rue d’Hauteville, 75010 Paris, Frankrijk

Heel veel plezier in Parijs en let us know wat jouw favoriete plekjes zijn! 

Liefs, 

Annemiek en Pim

Een gedachte over “Parijs (healthy) hotspots

  1. Pingback: Oktober Favorites

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s