Onze trainingsweek: 2 weken tot We Run Paris

Met nog 2 weken tot wij in Parijs onze 10 km wedstrijd lopen, zijn wij volop in training. Daarom een kijkje in onze trainingsweek!

Maandag 

Pim

Ik begon op maandag met wat krachttraining in de sportschool (lang leve de gymmodules: dat was dus een uurtje fitnessen) en mocht ’s avonds een lesje MiLa (middellange afstanden) meedoen bij de atletiekvereniging hier. Mijn fysio had me aangeraden om eens een looptraining te doen, om zo mijn looptechniek te verbeteren en sneller te worden. Een vriendin op atletiek kon dat wel even regelen en zo huppelde ik om iets over zeven over de baan. (Nee ik was niet zó vrolijk, het hoorde bij de warming-up.) Na een pittige intervaltraining, waarin ik een totaal andere looptechniek aangeleerd kreeg dan ik gewend ben, voelde ik aan mijn kuiten en hamstrings dat ik in ieder geval iets had gedaan. Zeker voor herhaling vatbaar en veeeel leuker en fijner om een haas te hebben bij intervaltraining.

Annemiek

Het is maandagavond, het weekend is weer voorbij en ik wil de week goed beginnen met een rustig rondje hardlopen. Ik wil gaan voor 7 km maar ga aan de late kant weg. Niet heel verstandig… De eerste 3 km gaan eigenlijk super goed en loop ik met een gemiddelde pace van 5:30. Dat is voor mijn doen aardig snel. Na 3 km besluit ik ook maar om meteen om te keren richting huis aangezien het al helemaal donker is. Na 4 km moet ik even pauzeren want ik ben zó misselijk. Volgens mij vond de pasta van vanavond in mijn buik het niet zo leuk dat ik ging hardlopen. Beetje jammer want het ging net zo lekker, na een korte pauze ga ik weer verder! Als ik bij 5,5 km mijn straat in ren ben ik blij dat ik thuis ben want ik ben nog steeds misselijk. Al met al een goede run gehad alleen jammer van de misselijkheid.

fullsizerender-7

Woensdag 

Pim

Ik had nog een beetje spierpijn van mijn atletiektraining, maar wilde liever op woensdag dan op donderdag rennen omdat ik op vrijdag een vrij zware climaxloop moet lopen voor school. Ik vertrok (vrij laat door de warmte) met een duurloopje van ongeveer 7 km op de planning, maar besloot na 2 km om het een iets kortere tempoloop te maken. Ik ging helemaal kapot in die 5 km, maar liep wel elke kilometer sneller dan die ervoor! Happy me want dat is me nog niet zo vaak gelukt!

 

Vrijdag 

Pim 

Het was dus de bedoeling dat ik vandaag de climaxloop zou lopen voor mijn schoolvak bsm (bewegen, sport en management), maar omdat ik opnieuw zo veel last heb van mijn kuit besloot ik om hem uit te stellen tot woensdag en liep mijn ‘maatje’ hem nu. Erg vervelend en ook een beetje stressvol, aangezien Parijs al over 2 weken is.

Annemiek

Vandaag was het tijd voor een duurloop van 10 km. Mijn stiefvader had mij wel eens over een mooie route langs het water verteld dus dat was mijn plan. Ik wist de route niet helemaal uit mijn hoofd maar dat is niet erg, zo kom je op de leukste plekjes. Ik begon goed maar het waaide wel erg hard dus ik had het best wel zwaar. Bij de 5 km zat ik op 30:55, niet echt heel snel. Ik kwam bij het pad langs het water uit en maakte wat selfies en foto’s voor insta (tja je bent een blogger of niet). Ik liep weer verder op een rustige pace van 5’55 en kwam uiteindelijk weer een bekend boederijtje tegen. Ik wist alleen dat het vanaf het boederijtje nog zo’n 3 km naar huis was en ik zal al op 8,5 km dus m’n run werd iets langer dan gepland. Eigenlijk geen probleem want ik liep best lekker en zo vervolgende ik mijn run naar huis. Prima loopje in voorbereiding op We run Paris.

fullsizerender-6

Zondag

Pim

Met wat dagen rust probeerde ik of de pijn in mijn kuitspier weer een beetje was verminderd. Volgens de fysio was de spier waar ik last van heb een gevolg van anders lopen en zou het vanzelf weer wegtrekken. Het enige positieve aan deze run was mijn tempo, maar daar is dan ook wel alles mee gezegd. Met een 11 km duurloop op de planning kwam ik na zo’n 3 km alweer thuis. Te veel pijn aan de zijkant van mijn kuiten en schenen om verder te kunnen rennen. In de eerste kilometer hoopte ik nog de pijn een beetje weg te lopen, wat meestal het geval is, maar na ongeveer 1,2 km voelde ik dat het alleen maar erger werd en ik hiermee nooit 11 km zou kunnen lopen. Shit. Nog maar 2 weken over en een fysio die volgepland zit…

Annemiek

Sunday = runday, daarom had ik vandaag een interval training op het programma staan. Ik liep de eerste 2 km rustig in en begon daarna aan de gevreesde interval training. 10 keer 1 minuut versnellen met 1 minuut wandelen tussendoor. Op het eind was het aardig zwaar en dan lijkt 1 minuut in eens heel erg lang. Ik was blij dat ik weer even mocht wandelen want mijn hartslag was ontzettend hoog. Daarna heb ik nog 1 km op een ‘rustig’ (5’32) tempo uitgelopen. Dit was een pittige maar achteraf gezien een goede training.

 

Hoe was jullie trainingsweek? Hebben jullie nog wedstrijden op het programma staan? We zijn benieuwd!

Liefs,

Pim en Annemiek


 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s