Valencia (healthy) hotspots

(Dat ik in Valencia ben geweest is jullie vast niet ontgaan.Valencia is een super leuke stad voor een weekje vakantie of een korte citytrip. Je kan er heerlijk eten, er zijn leuke winkels, je vind er een heerlijk strand en er zijn leuke hotspots. Ik heb er een aantal op een rijtje gezet die jullie echt eens moeten bezoeken!

La Mas Bonita

IMG_3282

Toen we naar het strand gingen vertelde mama me al dat ik dit tentje heel leuk zou gaan vinden. Nou en hoe. Las mas Bonita is de leukste strandtent waar ik ooit ben geweest. Je kunt hier dagelijks terecht van 8:00 ’s ochtends tot en met half 2 ’s nachts. Bij Las Mas Bonita staan gezonde dingen op de kaart maar ook de meest ongezonde (maar o zo lekkere) taarten. Een greep uit de ontbijtkaart: huisgemaakte pannenkoeken met Nutella en slagroom, toast met avocado en zalm, huisgemaakte granola met yoghurt en vers fruit en zo kan ik nog wel even doorgaan. Alles wat ze daar verkopen is gewoon zo lekker.PS: de lekkerste sangria van Valencia kun je hier drinken.

La Mas Bonita Patacona (het filiaal aan het strand)
Passeig Marítim de la Patacona, 11

La Mas Bonita Ruzafa (het filiaal in het centrum)                                                                                                                         Carrer de Cadis, 61

Saona

saona_granvia-900x568

Als je op zoek bent naar een goedkoop maar bijzonder restaurant dan ben je hier aan het juiste adres. Eigenlijk liepen wij per toeval tegen dit restaurantje aan, het was de laatste avond en we wilden lekker uit eten gaan. Op Plaza de la Virgen zagen we dit tentje en bekeken we de kaart: die zag er al zo lekker uit, hier moesten we eten!  Ik bestelde vooraf de burrata, goddelijk! Als hoofdgerecht had ik de taco’s met tonijn, tempura en wasabi mayonaise. Dit klinkt heel apart maar het was zó lekker. Als dessert ging ik voor de cheesecake, ook al zo ontzettend lekker. Je kunt hier dus terecht voor een 3 gangen menu tijdens de lunch en diner. Je betaald hiervoor 12,90, wat dus eigenlijk bijna niks is voor een 3 gangen menu. Verwacht geen borden vol met eten maar iets kleinere porties. Je hebt aan deze porties meer dan genoeg. Het enige minpuntje van dit restaurantje was de bediening, deze kwam soms wat ongeïnteresseerd over. Maar dat zou ik maar voor lief nemen, want het eten is fantastsich. Saona heeft meerdere filialen in Valencia, maar wij waren bij onderstaande:

Saona plaza de la virgen   

Plaça de la Verge, 8

Zumm salads

IMG_3269

Als ‘fitgirl’ in een stad als Valencia heb je het soms best moeilijk. Overal om je heen zijn lekkere broodjes, tapas, sangria, ijsjes en nog veel meer. Niet al te gezond natuurlijk. Daarom was ik heel blij toen ik eindelijk een healthy hotspot zag namelijk Zumm Salads. Ze verkopen hier zoals de naam al zegt salades maar ze hebben ook heerlijke juiches. Dat kan ik beamen want ik nam een sapje met appel wortel en gember, heel gezond maar ook erg lekker! Je kunt hier terecht van ontbijt tot avondeten. Wat ook leuk is, is dat er binnen een paar iPads staan: altijd handig om even een paar hotspots op te zoeken.

Zumm Salads  

Carrer de la Pau, 10

SagardiIMG_3223

In Valencia zie je veel tapasbarretjes, maar bij Sagardi eet je de lekkerste pinchos. Pinchos zijn kleine hapjes die op een stokje zitten. Je loopt langs de bar waar alle pinchos liggen en kiest welke je lekker lijken. Je neemt je bordje weer mee naar je tafeltje en bewaart de stokjes en betaalt vervolgens per hapje (stokje) 1,95. Pinchos zijn niet heel vullend dus heel geschikt als je al een zware lunch hebt gehad. Bij Sagardi verkopen ze ook hele lekkere sangria.

Sagardi  

Calle de San Vicente Mártir, 6

Dit waren mijn favoriete hotspots in Valencia. Ik ben heel benieuwd wat jullie favoriete hotspots zijn in Valencia, let me know!

Liefs,                                                                                                                                                                  Annemiek

Een gedachte over “Valencia (healthy) hotspots

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s