Recept: herstel-smoothie voor na het sporten

In april 2016 hebben Pim en ik meegedaan aan de IJsselloop, een hardloopwedstrijd in Deventer. Pim liep hier haar 1e halve marathon en ik liep de 10 km. Toen wij dit vertelden aan onze werkgevers vonden zij dit erg leuk om te horen. Het leek hen dan ook een leuk idee om de lopers te belonen na afloop van de IJsselloop met een herstel-smoothie. De lopers konden deze gratis komen afhalen bij ons werk, Amy’s in Fooddock Deventer. Omdat wij meeliepen leek het hen leuk als wij het recept zouden bedenken.

Na behoorlijk wat recepten te hebben uitgeprobeerd zijn we uiteindelijk tot een heerlijke herstel-smoothie gekomen. De smoothie bevat spinazie wat erg goed is voor sterke en gezonde botten, een gezond hart en de opbouw van je spieren. De havermout bevat eiwitten, vitaminen B, koolhydraten, en veel vezels zodat de smoothie extra vullend is.

De volle yoghurt zorgt voor eiwitten, deze zijn belangrijk na het sporten, ze zorgen voor het herstellen en de opbouw van je spieren. We hebben een halve banaan toegevoegd aan het recept omdat deze de smoothie wat dikker en zoeter maakt. Ook bevatten de banaan en de ananas (het laatste ingrediënt) snelle fruitsuikers, koolhydraten dus.

Het is belangrijk om zo snel mogelijk na het lopen je koolhydraatvoorraad weer aan te vullen. Je spieren halen tijdens de inspanning energie uit de glucose (wat dus komt uit koolhydraten) die je binnen hebt gekregen in je voedsel en uit de glucose die het heeft opgeslagen in je spieren (glycogeenvoorraad).  Tijdens een grote inspanning gaan je spieren over op de glycogeenvoorraad in je spieren, die er dus voor zorgt dat je kan blijven presteren. Om je spieren zo snel mogelijk te laten herstellen is het belangrijk om deze voorraad binnen de eerste 2 uur na de inspanning aan te vullen. De spieren zijn dan nog het best in staat de glycogeenvoorraad aan te vullen. Koolhydraten na de wedstrijd zijn dus erg belangrijk!

En dan nu…

image1-14

Benodigdheden voor 1 smoothie:

  • 1/2 banaan
  • Een paar grote stukken ananas
  • Een grote scheut volle yoghurt
  • Een handje spinazie
  • 2 el havermout

Stap 1- Doe alle ingrediënten in de blender maar zorgen ervoor dat de yoghurt onderop zit, zo blend het geheel makkelijker.

Stap 2- Mix tot een vloeibaar geheel.

Stap 3- Schenk je smoothie in een leuke Mason Jar en maak een foto. Plaats de foto op Instagram en tag ons @tworuntheworld 😉

Stap 4- Geniet van je smoothie en van je sportprestatie! Well done 🙂

We zijn heel benieuwd wat jullie van de smoothie vinden, let us know!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s