Healthy spot Lissabon: YAO Pressed Juicery

Toen ik in mei door Lissabon liep met mijn ouders en broertje, spotte ik een schattig juice winkeltje op een straathoek. Maar dan ook echt schattig en klein. Eigenlijk was het gewoon een bar met een mini-keukentje erachter, want je kon er niet naar binnen. Gelukkig hing er groen uithangdoek uit, waar ze even fijn op vermeldden dat ze ‘pressed juices and smoothies’ verkochten, anders had ik hem waarschijnlijk gemist. 

Maargoed, ik spotte dus dat winkeltje en ging even kijken op de menukaart (gevolgd door het zuchten van mijn familie). Ik had een run op de planning staan voor de volgende ochtend en berekende hoe ver het ongeveer lopen was vanaf ons appartement naar YAO (1,5 km). Dan zou ik mooi kunnen eindigen voor een ontbijtje hier en dan die laatste 1,5 naar ‘huis’ wandelen.

De volgende ochtend deed ik wat geld in het kleine vakje van mijn hardloopshort en eindigde ik mijn 5 km run bij YAO.  Ik bestelde de green lava smoothie met green tea, kiwi, peer, spinazie, limoen, munt en hennep zaad (aanrader!) en had een leuk gesprek met de Portugees achter de balie. Hij vroeg of ik extra gember en proteïne in mijn smoothie wilde, als goede herstel-maaltijd (gewoon gratis!) en of ik goed had kunnen rennen in Lissabon. Ook vertelde hij dat ze nog maar net bestonden en dat hij hoopte dat er nog veel meer van dit soort winkels zouden openen in Lissabon, net als in Amsterdam. Ik heb inderdaad niet veel leuke, gezonde tentjes gezien in Lissabon, waardoor YAO een aangename verrassing was, maar ik was er ook maar 2 dagen. Ondanks dat het in Amsterdam dus echt stikt van dit soort winkeltjes, is het wel extra leuk en zeker de moeite waard om hier even langs te gaan als je in Lissabon bent. Aardig personeel, topsmoothies (ik kon eigenlijk niet kiezen want aan de ingrediënten te zien waren ze allemaal super) en gewoon leuk om te zien!

Dus mocht je net als ik je morningrun door Lisboa willen eindigen bij YAO, hij is te vinden aan – ga er even voor zitten – Largo do Doutor  António de Sousa Macedo 4B. Eigenlijk zo’n 500 meter lopen vanaf dat beroemde fotoplekje van het gele treintje. Hij is open vanaf 9 uur, dus stap niet al om 6 uur ’s ochtends de deur uit (tenzij je 30 km op het programma hebt staan).

Have fun!

 

Liefs, 

Pim

2 gedachten over “Healthy spot Lissabon: YAO Pressed Juicery

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s