Unlimited Amsterdam #TeamDafne

Afgelopen maandag werd bekend dat ik één van de 5 lucky winners was die op vrijdag met Francien en Joyce (van girlslove2run.com) mee mocht door de Nike Car Wash en vervolgens met haar en de Nike+ Run Club naar het Olympisch stadion zou rennen om daar het EK atletiek bij te wonen. #TeamDafne was born.

We werden verwacht bij het Nike Club House in de Westergasfabriek. Dit Club House is speciaal ingericht door Nike om de nieuwe innovaties van de collecties te tonen en de Rio collectie tentoon te stellen. Ook staat het geheel in het teken van het EK atletiek en werden er trainingen en runs vanuit georganiseerd door de Nike+ Run Club. Toen ik aankwam stonden de andere meiden en Joyce al buiten, en even later hoorde ik ook de welbekende stem van Francien achter me: ‘zijn we compleet?!’.


 
Binnen werden we rondgeleid door een pacer van Nike. Ze vertelde ons over de schoenen uit de geschiedenis van Nike, die waren speciaal voor dit Club House over laten vliegen uit Amerika. Ook liet ze ons de nieuwste sprintschoen van Nike zien voor de Spelen in Rio, felroze met geel, omdat die kleuren het best afsteken tegen de blauwe renbaan daar.

     
Omdat het Nike Club House dus ook in het teken staat van het EK atletiek, mochten alle atleten aan het begin van de week hier hun schoenen ophalen uit hun persoonlijke kluisje:

   

Aan het einde van de rondleiding kregen we onze Nike outfit voor de run naar het Olympisch stadion. HOE VET?!? We kregen de nieuwste schoen van Nike, ook weer in die Rio-kleuren, en naast de rest van onze (Rio)outfit, ook een shirt voor de run met Nike Run Club (daar zou iedereen hetzelfde shirt dragen).


Toen vertrokken we. Dwars door Amsterdam liepen we, met de Nike pacers met vlaggen en megafoon voorop, op weg naar het Olympisch stadion. Wat was dit ongelooflijk leuk. Ik liep vooral naast medewinnares Maartje (van gezonderecptjes.nl), waarbij we al rennend probeerden het hele spektakel vast te leggen. De nike pacers blokkeerden overal de straten voor het verkeer, waardoor we aan alle kanten werden bekeken en high fives ontvingen van de wachtende mensen. We eindigden bij het Olympisch stadion, waar we voor de Nike opnames met z’n allen onder een groot spandoek van Dafne doorliepen terwijl er confetti  over ons heen werd geschoten. De Nike video volgt snel!

         

De 5 lucky girls

 

Eenmaal aangekomen bij het stadion begon het pas. Terwijl ik met Francien naar de ingang liep vertelde ze dat ze bij Nike al allemaal jongenskleren hadden willen kopen voor mij (the struggle of being Pim) en dat ze mijn naam echt al ongelooflijk vaak voorbij heeft zien komen op social media. Grappig om te horen van iemand die je al jaren volgt, want je hebt dan toch het idee dat je iemand een beetje kent terwijl dit wederzijds natuurlijk niet zo is.

En toen waren we in het stadion…        Wat was dit gaaf! Het hele stadion dat stil wordt zodra de sporters klaar gaan staan bij hun start, het gejuich, de camera’s.. Vooral bij de eerste race die we zagen zorgde dit wel even voor een kippenvel momentje. Heel anders om het zo in het echt te zien, maar o zo vet. We zagen Churandy Martina zijn gouden medaille halen, en helaas later ook weer verliezen.

       

En toen stond Dafne ineens op de baan. Wow. Het is echt niet normaal hoe snel zij is. Pas als je haar in het echt ziet kan je dat goed zien, aangezien het er op tv heel anders uitziet. Haar kwalificatie won ze zo dik, dat het eigenlijk niet eens zo spannend was in de finale. Die titel pakte ze natuurlijk ook. Dafne liep haar ereronde door een vol stadion, en daarna stroomde het leeg…

Want helaas was het toen alweer afgelopen.. We poseerden nog met onze fancy shoes voor wat foto’s van Joyce, maakten de nodige selfies, en sloten samen met Francien haar snapchatverhaal voor de rest van Nederland af. Toen liepen Maartje, Krista en ik richting het station (gelukkig nog steeds in onze hardloopkleren want rennen voor de trein was nodig), waarna we in Utrecht allemaal een andere kant op gingen.

Home sweet home maar nog volop nagenietend, want wat was dit leuk.

In het stadion of niet, waren jullie ook #TeamDafne?

Liefs,

Pim

Een gedachte over “Unlimited Amsterdam #TeamDafne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s