Het recept voor mijn favoriete ontbijtje

Havermout. Ik ben dus echt zo’n havermouttrutje die er het liefst iedere dag mee ontbijt. Sommige mensen vinden het niks maar mij kun je er bijna voor wakker maken. Bijna dagelijks maak ik dit makkelijke en zeer voedzame ontbijtje, nieuwsgierig naar mijn recept?

image1-12

Mijn havermoutje voor 1 persoon:

  • -60 gram havermout (ik gebruik de havermout van Quaker)
  • -200 ml ongezoete amandelmelk (ik gebruik die van Alpro)
  • -1/2 banaan
  • -1 eetlepel kaneel
  • -Verschillende toppings denk aan fruit, superfoods, noten en pindakaas

Stap 1- Snijd de halve banaan in plakjes, doe de plakjes in een steelpannetje. Voeg hierna de havermout en amandelmelk toe.

Stap 2- Zet het steelpannetje op een laag vuurtje en breng aan de kook.

Stap 3- Wanneer de havermout aan de kook is laat ik het meestal nog 3 minuutjes doorkoken totdat het mijn gewenste dikte is. Je zult hier even moeten kijken wat je zelf het lekkerst vindt. Houd je van een wat dunnere pap dan zet je je vuur eerder uit, vindt je een dikkere pap lekkerder dan laat je het iets langer doorkoken.

Stap 4- Voeg de kaneel toe en roer erdoor. Hierna schep ik de havermout in het schaaltje.

Stap 5- Hierna kun je je havermout nog ‘versieren’ met lekkere toppings. Mijn favoriete toppings zijn aardbeien, mango stukjes en wat kokos vlokken. Slim is natuurlijke om de andere helft van de banaan op de havermout te doen, scheelt weer bewaren in de koelkast!

Stap 6- GENIET!

Na dit lekkere en makkelijke ontbijt ben ik zeker 3 uurtjes verzadigd, dus het is een zeer voedzaam ontbijtje. Wat is jullie favoriete ontbijt? Ik ben benieuwd!

 

Liefs,

Annemiek

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s