Project: Afsluitdijk Open

 

13256429_777655802336647_7757376719571958356_nOp 3 september loop ik samen met mijn lieftallige hardloopnicht Sam de Afsluitdijk Open. Voor wie net zo verbaasd is als ik: de afsluitdijk is 32,8 km lang. Nou kun je er voor kiezen om een halve of een kwart te lopen, maar omdat wij die-hards zijn en omdat ik het wel tijd vond voor een nieuwe uitdaging na mijn halve marathons, gaan we voor de hele.

‘Pim wat is er nou leuk aan om 33 km lang rechtdoor over een snelweg te lopen’ zei een vriend van me. Nou dat is het wél, en wel hierom: de afsluitdijk wordt afgesloten vanaf een uur of 3 ’s nachts tot 12 uur in de middag. Nee je loopt dan niet 9 uur hard, je mag zelf kiezen wanneer je start! En wat is er nou mooier dan 3 uur lang te lopen, terwijl je de zon op ziet komen boven de zee, en je aan beide kanten uit kan kijken over het water? Oke voor de  niet zo fanatieke hardloper is dat heel veel, maar voor ons was dit zeker een turn on om mee te doen. Wij kozen dus voor de ‘early bird-start’ en gaan midden in de nacht ons bedje uit om om 4 uur aan de start te staan van de afsluitdijk.

Side note bij dit mooie vooruitzicht is dat er nog behoorlijk goed getraind moet worden, wil die ruim 33 km een beetje minder zwaar worden. Want zwaar wordt het zeker. En trainen is er, doordat mijn toetsen voorrang hadden, nog niet echt van gekomen.. Dus dat betekent dat ik hard aan de bak moet de komende 10 weken. Bof ik even dat ik in die 10 weken voor een weekje maar 2 minuten van Central Park af zit. Dus hardlopen gaat, ook in NY, wel goedkomen. Hoop ik. Ik houd jullie in ieder geval op de hoogte!

Liefs Pim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s